16.7 C
Craiova
duminică, 25 septembrie, 2022
Știri de ultima orăMagazinDavid Guetta şi-a vândut catalogul muzical

David Guetta şi-a vândut catalogul muzical

David Guetta, producătorul care a lansat „Titanium”, „I Got A Feeling” şi „Hey Mama”, şi-a vândut catalogul muzical companiei Warner Music pentru o sumă cu nouă cifre, scrie News.ro.

Starul francez a câştigat 100 de milioane de dolari (72 de milioane de lire sterline) în urma contractului, care include şi viitoare înregistrări, au declarat surse apropiate negocierilor pentru BBC. 

Acţiunea vine după ce şi cataloagele muzicale ale lui Bob Dylan şi Paul Simon au fost vândute pentru sume uriaşe. 

Guetta este una dintre cele mai importante figuri din pop şi dance ale secolului XXI. 

Artistul, în vârstă de 52 de ani, a vândut 50 de milioane de discuri şi a acumulat peste 14 miliarde de vizualizări online. A lucrat cu Rihanna, Bruno Mars, Justin Bieber, The Black Eyed Peas, Nicki Minaj şi Sia.

Şi-a început cariera ca DJ

Şi-a început cariera ca DJ la Paris şi Ibiza, devenind cunoscut cu un remix neautorizat al melodiei „Heroes” a lui David Bowie. 

Prima piesă numărul unu în topurile din Marea Britanie a fost „When Love Takes Over” din 2009, înregistrată cu Kelly Rowland de la Destiney’s Child. 

David Guetta, născut pe 7 noiembrie 1967, la Paris, este un DJ şi producător muzical francez de muzică house. Şi-a lansat albumul de debut, ”Just a Little More Love”, în 2001, ce a fost urmat de discuriule ”Guetta Blaster” (2004) şi ”Pop Life” (2007). Materialul discografic care i-a adus celebritatea se intitulează ”One Love” şi a apărut pe piaţă în anul 2009. Acel album conţine trei piese care au ajuns pe prima poziţie în topul britanic şi pe poziţii fruntaşe în cel american – ”When The Love Takes Over” (cu Kelly Rowland), ”Gettin’ Over You” (cu Chris Willis, Fergie şi LMFAO) şi ”Sexy Bitch” (cu rapperul Akon). A câştigat de două ori premiul Grammy. 

Universal Music Group a cheltuit 300 de milioane de dolari (288 de milioane de lire sterline) pentru a achiziţiona catalogul de cântece ale lui  Bob Dylan; în timp ce Sony Music Group a plătit 1,4 miliarde de dolari (1 miliard de lire sterline) pe cataloage muzicale achiziţionate în şase luni – inclusiv cel al lui Paul Simon. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS