10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Fântânile arteziene de la Palatul Peterhof împlinesc 300 de ani

(VIDEO) Fântânile arteziene de la Palatul Peterhof împlinesc 300 de ani

-

Fântânile de la Palatul Peterhof, cunoscut și sub numele de Versaillesul Rusiei, atrage vizitatori din întreaga lume cu afișajele lor de apă orbitoare. Faimoasele fântâni ale lui Petru cel Mare – construite în curtea palatului său de lângă Sankt Petersburk – împlinesc în iulie 300 de ani de când au fost puse în funcţiune, potrivit www.arirang.co.kr.

Sistemul care are alimentează artezienele cu apă este o bijuterie a ingineriei. Fântânile funcționează fără pompe sau alte mecanisme, doar cu ajutorul gravitaţiei. Spre deosebire de artezienele de la Versailles, acestea nu sunt puse în funcţiune de pompe.

O întreagă echipă de ingineri are grijă de reţeaua de apă care alimenteaza fântânile. Este nevoie de zece oameni doar ca să deschidă valvele în fiecare dimineaţă şi să le închidă seara. Reţeaua subterană de conducte aduce apă de la aproximativ 40 de kilometri şi a fost construită în mai puţin de un an.

Punctul central al artezienelor este Marea Cascadă, împodobită cu peste 250 de sculpturi şi 64 de fântâni. În centru este o statuie aurită a lui Samson. Fântânile sunt minunate, nu am cuvinte ca să exprim cum arată şi cum funcţionează”. Pe 21 iulie, artezienele de la Palatul Peterhof vor sărbători 300 de ani de când au fost puse pentru prima oară în funcţiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Directorul Direcției Energie din cadrul CEO, reținut

Procurorii DNA-Secția de combatere a corupției l-au reținut pe...

ȘTIRI GdS