10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCel mai mare tablou din lume, vândut pentru 62 milioane de dolari

Cel mai mare tablou din lume, vândut pentru 62 milioane de dolari

Cel mai mare tablou din lume, „Călătoria umanității”, realizat de artistul britanic Sacha Jafri, a fost vândut cu 62 milioane de dolari la o licitație din Dubai, Emiratele Arabe Unite, au anunțat marți organizatorii, informează stiripesurse.

„The Journey of Humanity” (Călătoria umanității) are 1.595,76 metri pătrați – echivalentul a aproape patru terenuri de baschet.

Lucrarea, pentru a cărei realizare Sacha Jafri a avut nevoie de şapte luni de muncă, 1.065 pensule și 6.300 litri de vopsea, a fost confirmată de Guinness World Records ca fiind cea mai mare lucrare de artă pe pânză. Copii din 140 de țări au trimis online opere de artă pentru a fi incluși în creația lui Jafri, care a fost finalizată la sfârșitul lunii septembrie 2020.

Vândută pentru dublul sumei vizate

A fost expusă la hotelul Palm și a fost menită inițial să fie vândută pe segmente. Organizatorii licitației au declarat că lucrarea s-a vândut pentru 62 de milioane de dolari, dublul sumei vizate, banii fiind destinați organizațiilor de caritate care îi ajută pe copii.

Andre Abdoune, cetățean francez cu domiciliul în Dubai, a cumpărat toate cele 70 de segmente ale imensului tablou, luni, în cadrul licitației.

„Provin dintr-o familie săracă și știu cum este uneori să nu mănânci nimic, dar măcar am avut dragostea părinților mei, noroc de școală și sprijin”, a spus noul proprietar al tabloului, Andre Abdoune, care conduce o afacere cu criptomonede.

„Pictura m-a impresionat foarte puternic când am văzut-o și, pentru mine, ar fi fost o greșeală să separăm segmentele”, a precizat Andre Abdoune. De asemenea, acesta a subliniat că pandemia de coronavirus a afectat numeroși copii din întreaga lume. „Trebuie să reacționăm, așa că, dacă pot să aduc mica mea piesă în puzzle, sunt fericit”, a conchis Andre Abdoune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS