11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAdolf Hitler câștigă alegerile în Namibia. El spune că nu caută „dominația lumii”

Adolf Hitler câștigă alegerile în Namibia. El spune că nu caută „dominația lumii”

Un om pe nume Adolf Hitler Uunona a câștigat alegerile locale din Namibia cu 85% din voturi, devenind consilier în circumscripția electorală Ompundja. Potrivit Comisiei Electorale din Namibia, Uunona a pretins un loc pentru Organizația Populară a Africii de Sud-Vest, cunoscută și sub numele de partidul SWAPO, după ce luna trecută a acumulat 1.196 de voturi.

Mulţi locuitori din Nambia poartă nume de origine germană ca urmare a trecutului colonial al ţării, potrivit washingtonpost.com.

Noul ales, intervievat de AFP, a fost jenat de această notorietate. El a refuzat să comenteze de ce a primit la botez numele celebrului dictator european.

„Nu există niciun motiv să fim aici, aşezaţi şi discutând despre numele meu”, a spus el. „Cum va contribui acest lucru la dezvoltarea Namibiei?”, şi-a argumentat noul ales reţinerea de a discuta despre numele său.

Fostă colonie germană, Namibia a traversat o perioadă neagră între 1904 şi 1908, când au fost reprimate cu multă cruzime revoltele Herero şi Nama, în care zeci de mii de persoane şi-au pierdut viaţa.

Namibia s-a aflat sub protectoratul Africii de Sud începând din 1915 şi a fost printre ultimele state africane care şi-au obţinut independenţa, în 1990.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS