16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn bărbat s-a îmbogățit după ce a vândut o piatră care a căzut prin acoperișul casei sale

Un bărbat s-a îmbogățit după ce a vândut o piatră care a căzut prin acoperișul casei sale

Un bărbat din Indonezia s-a îmbogățit după ce a vândut cu o sumă fabuloasă un meteorit care a căzut, prin acoperiș, în veranda casei sale, scrie digi24.

„Când am ridicat-o, piatra era caldă și am adus-o în casă”, a declarat Josua Hutagalung pentru Kompas, un site de știri indonezian. Bărbatul de 33 de ani face sicrie și lucra lângă casa lui din Sumatra în august, când „comoara” din spațiu i-a distrus acoperișul.

A fost convins că piatra este foarte valoroasă

„Zgomotul a fost puternic, iar pereții s-au zguduit, a mai spus bărbatul. M-am dus să văd ce s-a întâmplat și am văzut că acoperișul de tablă al casei era spart, a mai spus el. Ulterior a găsit bolovanul cu aspect bizar, greu de aproximativ 2 kilograme, care se îngropase câțiva centimetri în pământul de pe verandă.

Hutagalung a spus că a suspectat încă din prima clipă că bolovanul era un meteorit „pentru că era imposibil ca cineva să-l fi aruncat de sus”.

Convins de acest lucru, bărbatul a făcut demersuri, iar piatra lui a fost analizată de specialiști, care au confirmat că este vorba de un meteorit rar, cu o vechime de aproximativ 4,5 miliarde de ani, evaluat la 850 de dolari pe gram, adică 1.858.556 de dolari în total.

Bărbatul a câștigat destul cât să trăiască liniștit tot restul vieții

Hutagalung nu a primit toți acești ani, dar a încasat o sumă uriașă, care îi asigură traiul lui și familiei zeci de ani de acum înainte. Indonezianul a spus că o parte din bani vor fi folosiți pentru a construi o biserică în satul natal.

„De asemenea, mi-am dorit întotdeauna o fiică și sper că acesta este un semn că voi avea norocul să am una”, a mai spus el.

Evenimentul l-a transformat pe Hutagalung într-o celebritate locală, iar Jared Collins, un expert american în meteoriți, care a achiziționat o parte din piatră, a spus că acesta s-a dovedit a fi un negustor foarte bun, care a negociat dur prețul comorii picate din cer.

Potrivit New York Post, restul pietrei a fost cumpărat de Jay Piatek, medic și colecționar de meteoriți din Indianapolis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS