11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCartofi prăjiţi belgieni

Cartofi prăjiţi belgieni

Ingrediente: cartofi, ulei

Mod de preparare:

Curățați și spălați cartofii și zvântaţi-l pe fiecare în parte.

Tăiați fiecare cartof în rondele de 1 cm grosime. Uscați fiecare felie. Tăiaţi rondelele în batoane de 1 cm.

Încălziți uleiul la 160°C. Scufundați cartofii prăjiți în ulei și gătiți-i timp de 8 minute, amestecând regulat, pentru a preveni lipirea lor.

Scurgeți cartofii prăjiți și așezați-i într-un strat, nu grămadă, pe hârtie absorbantă.

Cu câteva minute înainte de servire, ridicați temperatura friteuzei la 190°C. Cufundați cartofii prăjiți, timp de 4 minute, în uleiul fierbinte. Amestecaţi regulat.

Scurgeţi din nou cartofii prăjiți şi turnaţi-i într-un vas acoperit cu șervețele de hârtie. Săraţi înainte de servire.

Prăjirea de două ori îi va face crocanţi la exterior şi fragezi la interior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS