11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrimul trailer al filmului „Dune“, viral pe Youtube

Primul trailer al filmului „Dune“, viral pe Youtube

-

Ieri a fost lansat primul trailer al celui mai nou film „Dune”, bazat pe epopeea SF a lui Frank Herbert. Acesta a strâns o jumătate de milion de vizualizări în prima oră după ce a fost postat pe youtube, scrie digi24.

Pelicula, în care joacă unii dintre cei mai populari actori ai momentului, între care Jason Momoa, Javier Bardem și Timothee Chalamet, este așteptată în cinematografe la începutul iernii.

Cea mai populară serie de cărţi SF din istorie

Saga Dune a fost recunoscută în 2003 drept cea mai populară serie de cărţi SF din istorie. Autorul, americanul Frank Herbert, a scris prima carte a seriei în 1965. Au urmat alte cinci volume. Ele au inspirat un film în 1984, o miniserie TV în 2003 şi jocuri pe computer.

Acum, „Dune“ revine pe marele ecran avându-l ca regizor pe Denis Villeneuve, nominalizat la Oscar și cunoscut pentru alte filme de gen, precum „Arrival“ şi „Blade Runner 2049“.

Denis Villeneuve, regizor şi scenarist al noului film

Denis Villeneuve a regizat „Dune“ dintr-un scenariu pe care l-a scris împreună cu Jon Spaihts și Eric Roth pe baza romanului cu același nume scris de Frank Herbert.

Intriga filmului urmăreşte călătoria mitică și emoționantă a lui Paul Atreides, un tânăr strălucit și talentat, născut cu un mare destin, dincolo de înțelegerea sa. El trebuie să meargă pe cea mai periculoasă planetă din univers pentru a asigura viitorul familiei și poporului său. Între forțele malefice izbucnește un conflict legat de furnizarea celei mai prețioase resurse din univers – „mirodenia“, capabilă să deblocheze cel mai mare potențial al umanității. Vor supraviețui doar cei care își pot controla frica.

„Dune“ a fost filmat în mai multe locații din Ungaria și Iordania.

Premiera peliculei Warner Bros este așteptată pe 18 decembrie, iar filmul va fi distribuit și în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS