17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn om „zburător“ se întrece cu avioanele, în America

Un om „zburător“ se întrece cu avioanele, în America

Un bărbat echipat cu un rucsac cu jet („jet pack”) a trecut în mare viteză, duminica trecută, pe lângă cel puțin două avioane, deasupra oraşului american Los Angeles (LA), anunţă ansa.

Întâlnirile au avut loc la o înălţime de 915 metri.

Incidentul a fost raportat la turnul de control al Aeroportului Internațional Los Angels de către piloți ai companiilor aeriene JetBlue și American Airlines, iar numeroase mass-media americane au publicat înregistrările conversațiilor.

„Turnul, (aici) American 1997. Tocmai a trecut pe lângă un tip cu rucsac cu jet“. Controlorul de zbor întreabă pe ce parte a avionului a trecut omul zburător și pilotul specifică: „Pe partea stângă, poate la aproximativ 300 de metri“.

Câteva secunde mai târziu, şi un pilot al liniei aeriene JetBlue anunţă turnul de control: „Tocmai l-am văzut pe tipul cu rucsac cu jet“. Controlorul de zbor îl îndeamnă pe pilotul avionului JetBlue să „fie atent“, adăugând: „O persoană cu rucsac cu jet a fost semnalată la 300 de yarzi sud de capătul LA, la aproximativ 3.000 de picioare înălţime“. Și o voce neidentificată spune: „Doar în LA!“.

Agenția federală a aviației civile din SUA (FAA) a confirmat cele întâmplate, iar departamentul FBI din Los Angeles a anunțat că a deschis o anchetă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS