16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin26 august, Ziua Internaţională a Câinelui

26 august, Ziua Internaţională a Câinelui

Pe 26 august se sărbătorește Ziua Internațională a Câinelui, cel mai iubit tovarăș al omului. Câinele (Canis lupus familiaris) este una dintre subspeciile lupului cenușiu și este astăzi o prezență constantă în viețile noastre. Câinii de azi, domesticiți în urmă cu 10.000 de ani sunt mereu prieteni deevotați.

Este un moment de aducere aminte pentru toate dovezile de dragoste pe care ni le oferă prietenii noştri patrupezi, un prilej pentru a face donaţii pentru adăposturile de câini sau de a adopta un prieten blănos. 

În lume, există nenumărate rase de câini, peste 500 de milioane de exemplare, cu caracteristici și personalități unice, dar care au un numitor comun – acești tovarăși iubitori și minunați sunt niște ființe fascinante.

În 2010, în Olanda, a avut loc prima Conferinţă Naţională dedicată animalelor fără stăpân, în cadrul căreia a fost iniţiată o zi specială, devenită ulterior Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân. Astfel a fost aleasă data de 4 aprilie drept Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân. Data nu a fost aleasă întâmplător, ci la exact o jumătate de an de la aniversarea Zilei Mondiale a Animalelor, din 4 octombrie.

O altă sărbătoare dedicată câinilor a fost fixată de The International Guide Dog Federation pe 27 aprilie când se marchează Ziua Internațională a Câinilor Ghid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS