1.9 C
Craiova
vineri, 4 decembrie, 2020
Știri de ultima oră Magazin 13 august, ziua internațională a stângacilor

13 august, ziua internațională a stângacilor

Ziua internațională a persoanelor stângace este celebrată, în fiecare an, la 13 august. În trecut stigmatizaţi, stângacii reprezintă aproape 15% din populația mondială. Se estimează că proporţia este în continuă creștere.

Left Handers Day a fost marcată prima dată, în 1976, cu scopul de a sensibiliza opinia publică cu privire la dificultățile și frustrările cu care stângacii se confruntă în viața de zi cu zi.

În această zi, se organizează competiții sportive între dreptaci și stângaci, demonstrații ale abilităților sportive și artistice ale stângacilor. Sunt organizate și evenimente unde dreptacii sunt îndemnați să încerce să folosească unelte și echipamente proiectate pentru mâna stângă, pentru a înțelege cum este să trăiești într-o lume proiectată pentru cealaltă mână.

Printre cei mai cunoscuți stângaci se numără Pablo Picasso, Isaac Newton, Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonarroti, Charlie Chaplin, Ashley Tisdale, Marilyn Monroe, Jimi Hendrix, Robert DeNiro, Martina Navratilova, Wolfgang Amadeus Mozart, Morgan Freeman, Tom Cruise, Amitabh Bachchan, Adam Brody, Steve Forbes, Lady Gaga, Bill Gates, Oprah Winfrey, Phil Collins, Paul McCartney, Hugh Jackman, Lisa Kudrow, Ricky Martin, Linkin Park, Nicole Kidman, Demi Moore, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Bill Clinton, Justin Bieber și Barack Obama.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscopul de weekend

BerbecAi o atitudine pozitivă, iar asta îți...

ȘTIRI GdS

Zece moduri prin care poți fi fericit

Fericirea este o alegere şi toată fericirea de care vei avea vreodată nevoie se află în interiorul tău, ne învață epochtimes-romania.com.

Fursecuri cu nucă de cocos și ciocolată albă

Ingrediente: Aluat: 200 g unt, 100 g zahăr pudră, 2 ouă, 260 g făină pentru prăjituri, 1 linguriță extract vanilie, 3...

Picturi cu animale uriașe ale epocii glaciare, vechi de...

În pădurea amazoniană au fost descoperite mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare. Picturile sunt realizate, cel mai probabil,...

Telekom România susține antreprenorii români prin Garanția de 10...

Telekom România, unul din principalii operatori de telecomunicaţii din România, s-a poziționat de-a lungul timpului că susţinător al business-urilor din România.

Astăzi este ziua internațională a persoanelor cu dizabilități

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități este marcată în fiecare an la 3 decembrie, cu scopul de a promova și implementa programele...
00:02:24

SUA: O mireasa cu Covid-19 se căsătorește în carantină

În toată țara, pandemia de coronavirus a forțat cuplurile nou-logodite să reducă, să amâne și să anuleze petrecerile de nuntă din cauza...