Acasă Magazin Cea mai mare parcare de biciclete din lume, inaugurată la Utrecht

Cea mai mare parcare de biciclete din lume, inaugurată la Utrecht

-

Cea mai mare parcare de biciclete din lume a fost inaugurată în Olanda, Utrecht, potrivit The Guardian. Parcarea se află sub gara din Utrecht, unde 40% dintre vizitatori ajung pe două roți.

Aici pot fi parcate 12.500 de biciclete. Proiectul e însă în extindere și în curând, vor fi disponibile alte 5.000 de locuri de parcare.
Olanda e țara în care există mai multe biciclete decât oameni, așa că guvernul nu a ezitat să aloce peste 30 de milioane de euro acestui proiect.
Parcarea va fi deschisă non-stop și va avea pază, iar primele 24 de ore nu se taxează.
În incintă funcționează și un service, iar bicicliștii sunt îndrumați către locurile libere de un sistem digitalizat.

Criticii spun că cele 12.500 de locuri din stația Utrecht sunt foarte bune, dar că sunt insuficiente. 43% din călătoriile sub 7,5 km (4,6 mile) sun făcute cu bicicleta în Utrecht – în urmă cu 40% în urmă cu cinci ani – pur și simplu nu sunt suficiente, a declarat Martijn van Es, purtătorul de cuvânt al organizației olandeze de ciclism Fietsersbond.

„Pentru a-l cita pe John Lennon,„ Viața este ceea ce ți se întâmplă în timp ce ești ocupat să faci alte planuri ”, a spus Van Es. „Până când politicienii au luat deciziile și până când lucrurile se construiesc, există mai mulți oameni care circulă cu bicicleta”.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.