13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCea mai mare parcare de biciclete din lume, inaugurată la Utrecht

Cea mai mare parcare de biciclete din lume, inaugurată la Utrecht

Cea mai mare parcare de biciclete din lume a fost inaugurată în Olanda, Utrecht, potrivit The Guardian. Parcarea se află sub gara din Utrecht, unde 40% dintre vizitatori ajung pe două roți.

Aici pot fi parcate 12.500 de biciclete. Proiectul e însă în extindere și în curând, vor fi disponibile alte 5.000 de locuri de parcare.
Olanda e țara în care există mai multe biciclete decât oameni, așa că guvernul nu a ezitat să aloce peste 30 de milioane de euro acestui proiect.
Parcarea va fi deschisă non-stop și va avea pază, iar primele 24 de ore nu se taxează.
În incintă funcționează și un service, iar bicicliștii sunt îndrumați către locurile libere de un sistem digitalizat.

Criticii spun că cele 12.500 de locuri din stația Utrecht sunt foarte bune, dar că sunt insuficiente. 43% din călătoriile sub 7,5 km (4,6 mile) sun făcute cu bicicleta în Utrecht – în urmă cu 40% în urmă cu cinci ani – pur și simplu nu sunt suficiente, a declarat Martijn van Es, purtătorul de cuvânt al organizației olandeze de ciclism Fietsersbond.

„Pentru a-l cita pe John Lennon,„ Viața este ceea ce ți se întâmplă în timp ce ești ocupat să faci alte planuri ”, a spus Van Es. „Până când politicienii au luat deciziile și până când lucrurile se construiesc, există mai mulți oameni care circulă cu bicicleta”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS