27 C
Craiova
luni, 6 iulie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Apple lansează un nou tip de iPhone destinat hackerilor profesionişti

Apple lansează un nou tip de iPhone destinat hackerilor profesionişti

Apple lansează un nou program ce va permite experţilor în securitate să aplice pentru obţinerea unor modele speciale de iPhone, proiectate pentru a fi utilizate în scopuri de cercetare, scrie Business Insider.

Încorporate cu un set de modificări ale software-ului

Spre deosebire de iPhone-urile obişnuite, acestea vin încorporate cu un set de modificări ale software-ului ce le fac mai accesibile cercetătorilor. Modificarea face parte dintr-o serie de update-uri din cadrul programului lansat de Apple în 2016, de recompensare a cercetătorilor care depistează bug-uri în programele sale. Apple va oferi o variantă modificată de iPhone cercetătorilor în domeniul securităţii cibernetice, ca parte a programului său de recompensare pentru depistarea bug-urilor. Compania a făcut acest anunţ în cadrul unei conferinţe recente de cybersecurity. Este prima oară când compania oferă acest tip de dispozitive special destinate cercetării.

Din ce program fac parte telefoanele

Aceste telefoane vor face parte din Programul de Cercetare al Securităţii Dispozitivelor iOS al companiei, care oferă o versiune specială de smartphone unei game selecte de cercetători care aplică pentru acest program. Programul este deschis celor care au un set dovedit de contribuţii cu impact în domeniul securităţii cibernetice, scopul acestuia fiind de a facilita munca pe dispozitivele Apple profesioniştilor care vânează bug-uri.

Telefoanele ce fac parte din programul de cercetare al companiei vor fi mult diferite faţă de cele obişbnuite, având incluse capabilităţi de debugging, printre alte modificări proiectate să facă software-ul mai accesibil pentru cercetători.

Recompensă de 1 milion de dolari

Apple nu a precizat câţi candidaţi va accepta în cadrul acestui program. Compania a majorat suma de bani destinată cercetătorilor ce vor descoperi defecţiuni, inclusiv o recompensă de 1 milion de dolari celor ce vor reuşi să pună la punct o vulnerabilitate a iPhone ce permite obţinerea controlului asupra dispozitivului fără necesitatea interacţiunii fizice cu un utilizator. Compania îşi extinde totodată programul de recompense pentru depistarea bug-urilor, lansat în urmă cu trei ani, pentru a include, în afară de sistemul de operare iOS şi cele pentru Mac, Apple Watch şi Apple TV.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Technovation Girls: O echipă din România câștigă titlul de...

Echipa GirlEsc, formată din 5 eleve din București, a obținut Premiul Regional acordat Europei în cadrul competiției internaționale de tehnologie Technovation Girls,...

Mehedinți: Acțiuni în cadrul campaniei „Vacanță în siguranță!”

O nouă acțiune în cadrul campaniei de informare și prevenire „Vacanță în siguranță!” s-a desfășurat în localitatea Ponoarele din județul Mehedinți.

Antreprenori români care fac roboți – 2,5 milioane dolari,...

Trei tineri antreprenori români, care și-au deschis un startup de roboți autonomi în Marea Britanie, au obținut acum o finanțare de 2,5...

Mehedinți: A murit după ce a fost prinsă sub...

O femeie de 59 de ani din Șvinița, Mehedinți, și-a pierdutt viața astăzi, după ce tractorul în care se afla s-a răsturnat...

Prognoza pe următoarele două săptămâni în Oltenia, la munte...

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza pe următoarele două săptămâni, 6 - 19 iulie. Un regim termic...

Calendarul privind mobilitatea personalului didactic 2020 a fost reactualizat

Calendarul privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021 a fost reactualizat prin ordin de ministru.