Acasă Magazin Apple lansează un nou tip de iPhone destinat hackerilor profesionişti

Apple lansează un nou tip de iPhone destinat hackerilor profesionişti

-

Apple lansează un nou program ce va permite experţilor în securitate să aplice pentru obţinerea unor modele speciale de iPhone, proiectate pentru a fi utilizate în scopuri de cercetare, scrie Business Insider.

Încorporate cu un set de modificări ale software-ului

Spre deosebire de iPhone-urile obişnuite, acestea vin încorporate cu un set de modificări ale software-ului ce le fac mai accesibile cercetătorilor. Modificarea face parte dintr-o serie de update-uri din cadrul programului lansat de Apple în 2016, de recompensare a cercetătorilor care depistează bug-uri în programele sale. Apple va oferi o variantă modificată de iPhone cercetătorilor în domeniul securităţii cibernetice, ca parte a programului său de recompensare pentru depistarea bug-urilor. Compania a făcut acest anunţ în cadrul unei conferinţe recente de cybersecurity. Este prima oară când compania oferă acest tip de dispozitive special destinate cercetării.

Din ce program fac parte telefoanele

Aceste telefoane vor face parte din Programul de Cercetare al Securităţii Dispozitivelor iOS al companiei, care oferă o versiune specială de smartphone unei game selecte de cercetători care aplică pentru acest program. Programul este deschis celor care au un set dovedit de contribuţii cu impact în domeniul securităţii cibernetice, scopul acestuia fiind de a facilita munca pe dispozitivele Apple profesioniştilor care vânează bug-uri.

Telefoanele ce fac parte din programul de cercetare al companiei vor fi mult diferite faţă de cele obişbnuite, având incluse capabilităţi de debugging, printre alte modificări proiectate să facă software-ul mai accesibil pentru cercetători.

Recompensă de 1 milion de dolari

Apple nu a precizat câţi candidaţi va accepta în cadrul acestui program. Compania a majorat suma de bani destinată cercetătorilor ce vor descoperi defecţiuni, inclusiv o recompensă de 1 milion de dolari celor ce vor reuşi să pună la punct o vulnerabilitate a iPhone ce permite obţinerea controlului asupra dispozitivului fără necesitatea interacţiunii fizice cu un utilizator. Compania îşi extinde totodată programul de recompense pentru depistarea bug-urilor, lansat în urmă cu trei ani, pentru a include, în afară de sistemul de operare iOS şi cele pentru Mac, Apple Watch şi Apple TV.

Valentina Grădinaru

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.