Acasă Magazin Facebook a fost amendat de nemți

Facebook a fost amendat de nemți

-

Facebook a fost amendat de autoritățile germane cu două milioane de euro după ce au constatat că gigantul american nu a luat măsurile necesare pentru a combate instigarea la ură în mediul online, au anunţat oficiali de la Berlin, informază hotnews.ro

Biroul Federal de Justiție, aflat în subordinea Ministerului Justiției, a amendat Facebook din cauza nerespectării legii privind conţinutul ilegal, potrivit unui raport al instituţiei.

Facebook amendat, dar nu își face griji de sumă

Amenda este una relativ redusă, comparativ cu veniturile de 15 miliarde de dolari raportate de companie pentru primul trimestru al anului, dar are o valoare simbolică. Este prima dată când o ţară europeană amendează gigantul american pentru eșecul de a combate acest fenomen.

Biroul Federal de Justiție expune motive

„BfJ a constatat că, în raportul întocmit, numărul de plângeri referitoare la conţinutul ilegal nu este cel real. Astfel se creează o imagine distorsionată în legătură cu fenomenul conţinutului de acest tip de pe platforma online şi cu modul în care reţeaua socială se ocupă de aceste situaţii”, a informat Biroul Federal de Justiţie.

„Platformele digitale sunt în mod clar responsabile pentru conţinutul postat pe site-urile lor”, a declarat ministrul german al Justiţiei, Christine Lambrecht. Tot ea a mai adăugat că „Trebuie să fie clar că aşa-numitele standarde comunitare ale Facebook nu sunt deasupra legii”.

Compania americană Facebook nu poate contesta în instanţă amenda primită. Dar pentru cifra de afaceri, această sumă nu afectează cu nimic situația economică.

Autor: Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Serpico accelerează pedala în business, cu vehicule electrice Volkswagen

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Centru de izolare pentru coronavirus, în buza liceelor

Autorităţile doljene au stabilit ca la nivelul judeţului Dolj să existe două centre de izolare pentru pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirus....

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...