Acasă Magazin REŢETA ZILEI: Creveţi cu roşii şi măsline

REŢETA ZILEI: Creveţi cu roşii şi măsline

-

Ingrediente: 280 g cuscus, 1 lingură ulei de măsline, 1 ceapă mică, 1 cutie de roşii la conservă cubuleţe, 100 g măsline fără sâmburi, 1 pahar de vin alb sec, sare, piper, 500 g creveţi decorticaţi, 1 legătură pătrunjel, 1 lămâie.

Mod de preparare:
Găteşte cuscusul conform instrucţiunilor de pe pachet. Pune o cratiţă pe foc şi adaugă o lingură de ulei de măsline, ceapa tocată mărunt şi amestecă din când în când până se găteşte, cam 5 minute. Adaugă roşiile, măslinele, vinul, sare şi piper. Lasă la fiert şi mai amestecă ocazional până ce se îngroaşă sosul. Adaugă creveţii şi găteşte până aceştia sunt perfect făcuţi, cam 4-5 minute. Pune cuscus pe farfurie apoi deasupra creveţi şi sos. Serveşte cu pătrunjel deasupra şi zeamă de lămâie.

ȘTIRI VIDEO GdS