Ingrediente: 280 g cuscus, 1 lingură ulei de măsline, 1 ceapă mică, 1 cutie de roşii la conservă cubuleţe, 100 g măsline fără sâmburi, 1 pahar de vin alb sec, sare, piper, 500 g creveţi decorticaţi, 1 legătură pătrunjel, 1 lămâie.

Mod de preparare:
Găteşte cuscusul conform instrucţiunilor de pe pachet. Pune o cratiţă pe foc şi adaugă o lingură de ulei de măsline, ceapa tocată mărunt şi amestecă din când în când până se găteşte, cam 5 minute. Adaugă roşiile, măslinele, vinul, sare şi piper. Lasă la fiert şi mai amestecă ocazional până ce se îngroaşă sosul. Adaugă creveţii şi găteşte până aceştia sunt perfect făcuţi, cam 4-5 minute. Pune cuscus pe farfurie apoi deasupra creveţi şi sos. Serveşte cu pătrunjel deasupra şi zeamă de lămâie.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.