Ingrediente: 500 g carne de vită tocată, 1 pasată de roşii cu busuioc, 6 foi de lasagna, 1 cutie de brânză ricotta, 100 g brânză mozarella, sare, piper, boia dulce, pudră de usturoi.
Mod de preparare:
Găteşte carnea de vită într-o tigaie la foc potrivit şi amestecă până se sfărâmă bine. Adaugă sare, piper, boia dulce şi pudră de usturoi. Adaugă apoi pasata de roşii şi lasă să fiarbă. Într-o tavă, pune o lingură din carne, trei foi de lasagna, jumătate de cutie de brânză ricotta, jumătate din cantitatea de brânză mozarella. Repetă procedeul şi la final pune sosul şi carnea, iar deasupra mozarella rasă.
Adaugă o cană de apă fiartă printre marginile tăvii. Acoperă tava cu folie de aluminiu şi las-o în cuptor pentru 45 de minute. Îndepărtează folia şi mai las-o 10 minute. Scoate lasagna şi serveşte-o cu o salată verde.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.