Ingrediente:
4 ouă mari, frunze de busuioc
Pentru sos: 2 linguriţe ulei, 1 ardei gras galben, 2 căţei usturoi, 1 linguriţă oţet de mere, 400 g conservă de roşii, frunze de salată sau felii de pâine pentru servire, piper, sare.
Mod de preparare:
Pentru început se pregăteşte sosul astfel: pune ulei la încins într-o tigaie. Adaugă ardeiul tocat mărunt şi usturoiul dat pe răzătoarea mică. Adaugă oţetul şi conserva de roşii mărunţite. Pune jumătate de cană de apă şi lasă la fiert pentru 10-15 minute până ce ardeiul s-a înmuiat şi sosul s-a îngroşat.
Între timp, fă clătite. Bate un ou cu o lingură de apă, sare şi piper. Într-o tigaie mică, pune jumătate de linguriţă de ulei şi adaugă oul. Găteşte-l cam 1-2 minute pe fiecare parte. Repetă procedeul cu fiecare ou.
Pune clătitele una peste alta şi adaugă sosul. Poţi servi cu frunze de salată sau pâine prăjită.