17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRomânca Aurora Simionescu , numită în conducerea Agenţiei Spaţiale nipone

Românca Aurora Simionescu , numită în conducerea Agenţiei Spaţiale nipone

Românca Aurora Simionescu, de 33 de ani, scrie istorie în Japonia, fiind numită Associate Professor la Agenţia Spaţială Japoneză JAXA, fiind prima non-japoneză care obține această funcție.
Brăileanca Aurora Simionescu este un astrofizician român care și-a susținut doctoratul la Institutul „Max-Planck” din Germania. Ea este prima persoană de altă origine, naționalitate sau etnie decât japoneză care să ocupe o astfel de poziție în Agenția Spațială Japoneze. Autoarea volumului științific intitulat „AGN-ICM Interaction in Nearby Cool Core Clusters: Energetics and Transport Processes”
Aurora, unul dintre cei 13 români incluşi în topul celor 100 de lideri ai inovaţiei din Europa Centrală şi de Sud, a declarat pentru idw-online.de că vrea să-și împingă limitele proprii cu fiecare zi ce trece.
Interesul pentru cercetarea spațiului a început în momentul în care a citit o carte a unui om de știință american despre astronomie, pe când era încă adolescentă. Al doilea factor crucial a fost faptul că a absolvit Universitatea Jacobs din Bremen.
„Încerc să împing limitele cunoaşterii mele, câte puţin în fiecare zi. Asta e provocarea mea. Fără încurajarea, susţinerea şi entuziasmul profesorilor mei aş fi ales, probabil, o altă carieră. A fost una dintre experienţele cele mai importante din viaţa mea”, susţine Aurora, potrivit idw-online.de.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS