9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin#Trashtag, noua provocare virală care are grijă de mediul înconjurător

#Trashtag, noua provocare virală care are grijă de mediul înconjurător

#Trashtag este provocarea care ne îndeamnă să fim mai blânzi cu mediul înconjurător și să tratăm cu mai mult respect natura.

Ce presupune acest viral lansat pe site-ul Reddit? O persoană trebuie să strângă gunoaiele aruncate la întâmplare și să posteze imaginile pe rețelele de socializare, cu scopul de a încuraja şi alţi oameni să procedeze la fel. Cei care participă la acest challenge fac o poză cu un loc plin de gunoaie și după o altă fotografie cu același lor, dar curățat de gunoaie.

Byron Roman, director educativ la VAREP Phoenix, AZ Chapter, o organizație non-guvernamentală din SUA a lansat pe 5 martie o provocare care a devenit virală în doar câteva zile. „Lansez o provocare pentru vow toți, tinier plictisiți. Faceți o fotografie cu o zonă care are envoi de îngrijire sau curățenie, apoi mai faceți una după ce ați curățat sau ați îngrijit și postați”, a scris tânărul și a atașat și o fotografie.

„Aceasta ar trebui să fie noua provocare pentru a face lumea un loc mai bun!”, a mai scris bărbatul, a cărui postare a devenit virală iar ideea extrem de apreciată.

Conceptul a pornit în urmă cu mai mulți ani, însă abia în weekend-ul trecut a luat amploare și a devenit o provocare pe rețelele de socializare.

După acest îndemn, zeci de mii de internauți au declanșat o mișcare de amploare pe social media. Numai pe Instagram peste 27.000 de utilizatori au postat fotografii cu ei strângând gunoiul din locurile publice (parcuri, marginea șoselei, plaje, lacuri), folosind haștagurile #trashtag și #trashtagchallenge.

N-ar fi rău ca și românii să ia parte la provocare și să asalteze rețelele de socializare cu fotografii în genul acestora. Poate așa vom avea o țară mult mai curată, fără să mai așteptăm ca primăriile și serviciile de salubritate să se apuce de mult așteptata curățenie de primăvară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS