16.7 C
Craiova
vineri, 23 mai, 2025
Știri de ultima orăMagazinReţeta de duminică: Ciuperci cu coniac

Reţeta de duminică: Ciuperci cu coniac

GdS vă prezintă mai jos reţeta unui delicios preparat de post pe bază de ciuperci, prezentată de site-ul practicinbucatarie.ro.

De ce ingrediente ai nevoie:

– 600 g ciuperci
– 100 ml ulei
– 2 linguri coniac
– 1 legătură mărar
– 1 legătură pătrunjel
– piper şi sare
– cimbru
– 2 foi de dafin
– 2 căţei de usturoi
– 2 ouă fierte tari
– 2 castraveciori muraţi
– 10 măsline
– 1/2 lămâie

Cum se pregăteşte:

Ciupercile feliate, împreună cu uleiul, coniacul, verdeaţa, condimentele şi usturoiul zdrobit le dai la cuptor pentru 15 minute. Când sunt gata pătrunse, le scoţi din cuptor şi adaugi ouăle tăiate felii, castraveţii muraţi feliaţi şi măslinele tăiate foarte fin. Storci lămâia deasupra şi amesteci uşor. Serveşti ciupercile reci. Este un fel de mâncare gustos, sănătos, perfect cu felii de pâine prăjită.

Timp de pregătire: 35 minute. Coacere: 15 minute
Reţeta este oferită de Mihaela Loredana Dumitru, sat Nedelea, com. Ariceştii-Rahtivani, judeţul Prahova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS