17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMănânci noaptea? Cum îţi poate afecta acest obicei greutatea

Mănânci noaptea? Cum îţi poate afecta acest obicei greutatea

Fie că iei o întreagă masă sau doar o gustare mică, mâncatul târziu în noapte are efecte secundare asupra sănătății tale. De-alungul timpului au fost realizate mai multe cercetări pentru a se află ce se întâmplă exact atunci când mâncăm la miezul nopții.

Iată ce ar trebuie să știi:

  • Ora nu contează

Caloriile sunt calorii – se vor adaugă la greutatea corporală indiferent de ora la care le consumăm. Apetitul pe timp de noapte rămâne același și nu este o soluție să ne înfometam. O mulțime de persoane sunt „bufnițe de noapte”, fiindcă noaptea se pot concentra și pot citi fără să fie deranjați.

  • Noaptea suntem tentați să consumăm mai multe calorii

De ce ne îngrășăm mai repede dacă mâncăm pe timp de noapte? Potrivit The DailyNet, după ce terminăm de luat cină, de cele mai multe ori ajungem să mâncăm înghețată, chipsuri și să consumăm băuturi carbogazoase. Asta se întâmplă fiindcă e mai comod să apelăm la astfel de alimente, în loc să ne ridicăm din pat și să gătim o masă sănătoasă.

  • Avem mai puțînă activitate fizică

Ar fi un lucru neobișnuit să auzi pe cineva că merge la sala de gimnastică sau să alerge la miezul nopții, nu-i așa? Este ceva care nu se întâmplă de obicei, ceea ce face că organismul nostru să fie leneș pe timp de noapte. În lipsa activității fizice, după consumul de alimente bogate în calorii, corpul se simte îngreunat și ia în greutate.

  • Trebuie să ne cunoaștem organismul

Suntem diferiți: apetitul nostru nu este același, evident nici ora la care luăm masă și nici modul în care asimilăm caloriile. Unele persoane preferă să mănânce un mic dejun copios, altele aleg să ia un mic dejun sățios, pe când alții mănâncă pe timp de noapte.

Înfometarea afectează modul în care funcționează apetitul nostru și procesul de digestie. Prin urmare, dacă cineva se simte înfometat la miezul nopții, trebuie să mănânce o cantitate adecvată de hrană pentru a evita consecințele neplăcute.

  • Contează ce mâncăm

După cum am menționat în punctele anterioare, ora la care mâncăm nu este relevanță, atâta timp cât facem mișcare și suntem atente la ce consumăm. Înlocuirea alimentelor bogate în calorii cu ceva sănătos, cum ar fi alimentele bogate în proteine, e cheia. Poți alege iaurtul grecesc simplu, care ajută să reduci poftă de mâncare și nu îngrașă.

  • Ce poți mânca noaptea

Consumul de supe bogate în proteine ajută la ținerea foamei sub control.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS