9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum să îţi redactezi un CV puternic. Trucurile recomandate de angajatori

Cum să îţi redactezi un CV puternic. Trucurile recomandate de angajatori

Să aplici pentru un loc de muncă poate fi stresant. Chiar dacă piață este una competitivă, iar multe posturi bune sunt vacanțe, este tot mai greu să obțîi un astfel de job. Deci, cum îți poți face CV-ul să se evidențieze printre alte sute? La această întrebare au răspuns Julie Kim, recrutor senior, și Traci Schweikert, vicepreședintele unui departament de resurse umane, pentru publicația Time.

Personalizează-ți CV-ul în funcție de jobul pentru care aplici

Suntem adesea încurajați să includem aspecte legate de personalitate în CV, dar dacă nu ne dorim un loc de muncă într-o domeniu care presupune creație, ar trebui să regândim strategia.

„O mulțime de fotografii, fonturi, culori și trăsături de personalitate nu se aliniează cu locurile de muncă pe care le avem aici”, spune Schweikert, a cărei echipa recrutează pentru pozițîi în vânzări și marketing.

„Dacă aș fi făcut parte dintr-o organizație care, de exemplu, se ocupă de designul web, aș vrea să văd elemente care țîn de design într-un CV”, mai spune el.

Kim este de acord că structura CV-ului este complet dependență de poziția pentru care aplici: „Dacă aplici pentru un rol de designer, vreau să văd ceva creativ acolo. Dacă eșți în căutarea unei funcțîi în domeniul financiar, vreau să văd numere”.

CV-ul pentru angajare trebuie să fie simplu

Include cuvinte-cheie din anunțul jobului

Unul dintre cele mai bune moduri prin care îți poți face CV-ul să iasă în evidență este să utilizezi textul anunțului că un ghid.

Unele companii efectuează, de fapt, căutări de cuvinte atunci când sortează CV-urile, spune Schweikert. S-ar putea să sune plictisitor, dar să acorzi timp personalizării CV-ului pentru fiecare job la care aplici este o tactică sigură de a avea succes.

Fii clară și concisă

Este dificil să priveșți CV-ul din perspectiva unui recrutor, dar un lucru pe care mulți angajatori îl agreează este simplitatea.

Pentru început, niciodată nu știi cum un angajator îți va citi CV-ul. Poate că-l trece printr-un sistem de urmărire a aplicațiilor sau poate aruncă o privire rapidă pe un device.

Schweikert sugerează păstrarea unor CV-uri curate și simple. Poți opta să pui hyperlink-ul către portofoliul tău sau către profilul Linkedin, în loc să incluzi informațiile respective în altă parte a CV-ului tău. De asemenea, e o modalitate ușoară de a economisi spațiu.

Formatul și fontul sunt, de asemenea, importante. Kim spune că îi place să vadă toate titlurile cu caractere aldine pentru că îi atrag atenția. Din nou, dacă nu aplici pentru un job care să presupună creativitate, optează pentru o paleta de culori monocromatică.

Stabilește-ți un obiectiv puternic

Indiferent dacă vrei să îți încerci norocul într-un nou domeniu sau te simți mai puțîn calificată pentru postul pe care îl doreșți, Kim sugerează să incluzi un obiectiv în partea de sus a CV-ului. Acest lucru îi va ajută pe recrutori să înțeleagă procesul de gândire din spatele deciziei tale. Poți umple golurile din experiență ta profesională.

Această declarație obiectivă ar trebui să fie limitată la două-trei propoziții care explică ce încerci să realizezi și cum poți aduce o contribuție companiei respective.

Cercetează istoria companiei

Ia-ți timp pentru a trece dincolo de descrierea postului și fă propriile cercetări despre companie. Schweikert sugerează să navighezi pe site-ul firmei pentru a vedea care sunt valorile lor. Pe lângă experiență ta profesională, include în CV și informații relevante despre istoria societății.

Participa la interviuri informale

Aranjează interviuri informale. Cele mai multe aplicații sunt trimise online, iar volumul de CV-uri pe care recrutorii le primesc poate fi copleșitor uneori. Stabilirea unei conexiuni personale te poate juta să fii observată. În plus, dacă vei fi invitată la un interviu oficial, vei putea aduce la cunoștință ceea ce ai discutat la cel informativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS