Ingrediente:
Pentru aluat: 200 g făină, 100 g unt, 1 ou, 25 g zahăr, 1 praf de sare.
Pentru umplutură: 500 g smântână grasă (25-30 %), 200 g zahăr, 1 pliculeţ zahăr vanilat, 4 ouă, coajă rasă de lămâie, 1 pliculeţ de gelatină, 2-3 pere, 2 linguri zahăr brun.

Mod de preparare:
Frecaţi zahărul cu untul până devine spumos. Adăugaţi oul, praful de sare şi apoi, în ploaie, făina cernută, frământând bine până obţineţi un aluat consistent, uniform şi elastic. Lăsaţi la rece 30 de minute. Între timp, amestecaţi smântâna cu zahărul, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie, gălbenuşurile, şi, la sfârşit, albuşurile bătute spumă.
Întindeţi o foaie din aluat, o puneţi în forma de tartă, inclusiv pe pereţii laterali, turnaţi umplutura şi nivelaţi.
Aşezaţi deasupra feliile de pere curăţate de coajă şi seminţe, presăraţi peste ele zahăr brun şi introduci în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius, aproximativ 40 de minute. Când o scoateţi, turnaţi deasupra gelatina dizolvată în apă caldă.