Ingrediente: 4 sfecle, 4 morcovi, 2 cartofi, 2 ouă, 1 scrumbie marinată, 300 g maioneză, 20 g gelatină, salată verde.

Mod de preparare:

Fierbi ouăle și legumele în coajă. După ce s-au răcit, le descojești și le tai cubulețe. Dezosezi scrumbia și o faci și pe ea cubulețe. Prepari gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi o torni peste maioneză și amesteci bine.

Pe un tocător mare întinzi o folie alimentară. Peste ea pui o lingură de maionezăv și o netezești. Adaugi sfecla roșie, apoi morcovii. Acoperi totul cu jumătate din cantitatea de maioneză. Adaugi un strat de cartofi făcuți cubulețe și ouăle. Pe mijloc așezi bucățelele de scrumbie și acoperi cu restul de maioneză. Răsucești folia și o strângi bine la capete. Dai salata la frigider 5-6 ore.

O scoți din folie, o feliezi și o servești pe pat de salată verde.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.