9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCiorbă de peşte, ideală după masa bogată de Crăciun

Ciorbă de peşte, ideală după masa bogată de Crăciun

De Crăciun, cu siguranţă toată lumea a mâncat din delicioasele preparate. Însă, organismul nu se bucură prea mult atunci când facem excese alimentare. Aşa că v-am pregătit o reţetă uşoară, perfectă pentru aceste zile foarte „grele“ din punct de vedere alimentar.

Ciorbă de peşte

Ingrediente: 1 kg somon/crap/somn/stiuca; 1 ceapă medie, 1 ardei gras roşu mare, 2-3 morcovi, 2 dovlecei măricei, 4-5 roşii, leuştean, pătrunjel, 2-3 linguri de oţet, sare, 2-3 l de apă.

Mod de preparare: Curățăm peștele și îl tăiem în bucăți potrivite. Spălăm și tăiem în cubulețe potrivite morcovii, ardeiul roșu, dovleceii și ceapă iar roșiile le tăiem în 4 bucăți.
Punem apa într-o oală și adăugăm cubulețele de morcovi, ardei, dovlecei și ceapă. Acoperim oala cu un capac și le lăsăm să fiarbă, pe foc mic, până când sunt aproape fierte.
Adăugăm bucățile de peşte și roșiile și mai lăsăm ciorba să fiarbă pentru încă 10-15 minute maxim. La sfârșit adăugăm leuștean proaspăt și pătrunjel, tocate mărunt, sare și 2-3 linguri de oțet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS