9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Cartofi gratinați cu brocoli

Reţeta de weekend – Cartofi gratinați cu brocoli

Ingrediente:

1 kg cartofi noi, 1 căpăţână broccoli, 400 ml lapte, 4 ouă, 300 g telemea de capră, 250 g smântână, 3 căţei de usturoi, 1 praf de nucşoară, sare, piper, unt.

Mod de preparare:

Rupeţi broccoli bucheţele, le spălaţi sub jet de apă şi le opăriţi câteva minute în apă cu sare, le scurgeţi şi le pasaţi. Le lăsaţi deoparte. Spălaţi cartofii şi îi fierbeţi în coajă 20 de minute. Îi scoateţi, îi lăsaţi la răcit, îi decojiţi şi îi tăiaţi rondele. Turnaţi peste ei laptele şi amestecaţi. Adăugaţi 2 ouă bătute, jumătate din cantitatea de brânză, sare şi piper după gust, nucşoară, şi amestecaţi bine toate ingredientele. Ungeţi o tavă cu unt, puneţi usturoiul mărunţit şi răsturnaţi cartofii. Îi aranjaţi în straturi şi puneţi printre ei broccoli pasat. Presăraţi restul de brânză, adăugaţi smântâna, ouăle bătute în prealabil şi câteva cubuleţe de unt. Daţi tava la cuptorul încins şi o ţineţi până se rumenesc cartofii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS