Acasă Magazin Reţeta de weekend - Tort cu cremă de brânză şi zmeură

Reţeta de weekend – Tort cu cremă de brânză şi zmeură

-

Ingrediente
Pentru blat: 200 g făină, 125 g unt, 100 g zahăr, 3 linguri cacao, 1 gălbenuş, ½ plic praf de copt, 1 lingură smântână.
Pentru umplutură: 500 g brânză proaspătă de vaci, 1 linguriţă esenţă de vanilie, 3 ouă, 150 g zahăr, 3 linguri griş, 100 g zmeură, 1 plic gelatină, 100 ml compot de fructe.

Mod de preparare
Mixezi untul cu zahărul, iar când capătă o consistenţă cremoasă, adaugi gălbenuşul. Încorporezi smântâna, făina amestecată cu cacaua şi praful de copt. La final trebuie să obţii un aluat elastic, pe care-l întinzi după forma tăvii. Îl aşezi într-o tavă de tort, cu pereţi detaşabili.
Mixezi brânza de vaci, bine scursă, cu ouăle, esenţa, zahărul şi grişul, o pui peste blat şi o nivelezi. Dai prăjitura la cuptor 40-45 de minute, până când brânza se rumeneşte uşor deasupra. Laşi prăjitura să se răcorească şi aşezi zmeura. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu compotul de fructe. Torni peste prăjitură şi dai la rece, cel puţin două ore, înainte să o scoţi din tavă.

Menţiuni
Este de preferat să se consume a doua zi.

ȘTIRI VIDEO GdS