17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Cannoli

Reţeta de weekend – Cannoli

Ingrediente pentru 12 rulouri:

125 g făină (plus 1-2 linguri), 30 g untură, 15 g zahăr pudră, 1 linguriță rasă de cacao, 1/2 linguriță de cafea solubilă fină, 1/2 linguriță de scorţişoară, 1 vârf de cuțit de sare, 1 ou mediu, 15 g vin Marsala, 15 g oțet de vin alb, 400 g ricotta de oaie (sau de vacă), 150 g zahăr, 30 g fulgi de ciocolată (picături).
Decor: cireșe confiate, zahăr pudră, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare:

Înainte de a ne apuca de rețeta propriu-zisă, ricotta se amestecă cu zahărul, se acoperă vasul cu folie alimentară și se pune la rece pentru o oră. Făina se amestecă cu cacaoa, scorțișoara, sarea, cafeaua și zahărul pudră. Se adaugă untul, oul și vinul amestecat cu oțetul. Frământaţi-l puțin cu mâinile până devine omogen și elastic. Se pune în folie alimentară și se dă la rece pentru o oră. După ce s-a scurs timpul indicat, se trece brânza printr-o sită fină. În felul acesta vom avea o cremă foarte fină. Se adaugă și fulgii de ciocolată, se acoperă și se pune la rece până la momentul utilizării. Se scoate aluatul de la rece și se întinde pe masa de lucru într-o foaie subțire. Se decupează cu ajutorul unui pahar mai mare sau cu o formă aluatul și se „îmbracă“ cu el formele. Ungeți un capăt cu albuș de ou puțin bătut și lipiți-l pe forme.
Se încinge între timp untura într-o crăticioară, până ajunge la 170-180 de grade. Se adaugă câte 2-3 rulouri și se prăjesc puțin în uleiul încins. Se scot pe un șervet absorbant și se lasă să se răcească înainte de a le extrage de pe forma de inox. După ce s-au răcit, se umplu cu cremă de branză. Se decorează cu cireșe confiate.

Menţiuni:

Se pot decora și cu fistic tocat și fulgi de ciocolată şi se servesc repede pentru că se înmoaie cu cât stau mai mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS