17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Plăcintă rapidă cu şuncă şi caşcaval

Reţeta de weekend – Plăcintă rapidă cu şuncă şi caşcaval

Ingrediente:

400 ml de lapte, 25 gr. drojdie proaspătă sau 10 gr. drojdie uscată, 600 gr. făină albă, 4 ouă, 160 ml. ulei, două linguri griş, 1 lingurinţă de sare, 500 gr. şuncă, 300 de gr. caşcaval, două linguri de mac sau susan.

Mod de preparare:

Laptele cald este amestecat cu drojdia. Într-un bol se măsoară cantitatea de făină, apoi se adaugă laptele cu drojdia, ouăle, uleiul şi sarea. Se amestecă bine cu un tel sau cu o lingură. Aluatul iese ceva mai gros, ca o smântână. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se toarnă jumătate din aluat în ea şi se nivelează. Se presează grişul pe toată suprafaţa. Se aranjează peste aluat şunca tăiată felii subţiri. Urmează un strat de caşcaval dat prin răzătoarea mare. Peste caşcaval se pune încă un strat de şuncă.
Se toarnă restul de aluat pe toată suprafaţa şi se întinde cu o lingură, să acopere perfect umplutura. Se presează macul şi susanul deasupra, apoi se lasă plăcinta 20-25 de minute să crească. În acest timp, preîncălziţi cuptorul la 160-180 de grade. Se coace timp de 20-25 de minute, până se rumeneşte frumos.

Menţiuni:

Se serveşte atât caldă, cât şi rece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS