11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCarne veche de 40 de ani, confiscată la vămile din China

Carne veche de 40 de ani, confiscată la vămile din China

Vameșii chinezi au confiscat mai multe tone de carne congelată în valoare de aproximativ 430 de milioane de euro, informează China Daily. Operațiunea s-a desfășurat în această lună în 14 provincii și regiuni, potrivit b1.ro.
În provincia Hunan au fost destructurate două bande cu 20 de membri și au fost confiscate 800 de tone de produse, acesta fiind cel mai mare caz de contrabandă cu produse din carne congelată din istoria provinciei. Yang Bo, director adjunct la Biroul de combatere a contrabandei din cadrul Administraţiei Vămilor din Changsha, a declarat că produsele erau în cea mai mare parte expirate și că puteau provoca boli grave dacă erau consumate. „Pentru a face economii, contrabandiştii folosesc deseori vehicule obişnuite în locul celor frigorifice. Astfel, carnea se decongelează de mai multe ori înainte de a ajunge la consumatori“, a declarat Yang. Ofiţerii de la Administraţia Vămilor din regiunea autonomă Guangxi Zhuang au descoperit că o parte din carnea confiscată era chiar mai veche decât termenul trecut, în unele cazuri fiind veche de 40 de ani.
Experţii susţin că atâta timp cât carnea nu prezintă semne de dezgheţare, consumatorii nu pot face distincţie între carnea proaspătă şi cea veche de câteva decenii. Dacă aceasta a fost dezgheţată în mod repetat sau chiar recongelată după ce s-a alterat, ameninţarea pe care o reprezintă pentru consumator este foarte gravă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS