11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMAE: Atenţionare de călătorie în Irak

MAE: Atenţionare de călătorie în Irak

Pe fondul deteriorării semnificative a situaţiei de securitate din Irak, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să manifeste maximă prudenţă şi să evite călătoriile în acest stat.

Avertismentul este valabil îndeosebi pentru provinciile Al-Anbar, Diyala, Salahuddin şi Ninewah, Kirkuk, suburbiile Bagdadului, în contextul actelor de natură teroristă comise de către grupări fundamentalist-extremiste.
În ceea ce priveşte Regiunea Autonomă Kurdistan (guvernoratele Dohuk, Erbil şi Suleymania), cetăţenilor români le este recomandat să evite zonele afectate de conflict. Staţionarea în aceste zone să se realizeze doar în cazuri excepţionale, existând posibilitatea deteriorării accentuate a situaţiei de securitate.

Având în vedere recentele evenimente violente, înregistrate cu precădere în  nordul Irakului, cetăţenii români, care se află pe teritoriul statului Irak, sunt sfătuiţi să evite deplasarea în zonele de conflict şi să îşi anunţe prezenţa la următoarele numere de telefon: Ambasada României la Bagdad (+964 1 7782860; +964 1 7782904) şi Biroul Consular Erbil (telefon urgenţe: +964 750 8516575).

MAE recomandă cetăţenilor români să se informeze, în prealabil în legătură cu situaţia de securitate din Irak şi să consulte pagina de internet www.mae.ro pentru date actualizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS