10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTratamente cu portocale pentru frumuseţe

Tratamente cu portocale pentru frumuseţe

Doamnele şi domnişoarele care îşi doresc o piele radiind de sănătate ar trebui să aibă în vedere beneficiile pe care le aduce sucul de portocale frumuseţii, potrivit unui articol publicat pe site-ul Unica.

Experţii în dermatologie şi cosmetică au constatat că sucul acestor citrice, foarte bogat în calciu, este ideal pentru ritualul de înfrumuseţare al femeilor în principal pentru că este „universal“ – poate fi folosit pentru îngrijirea tenului, a corpului, a părului şi a unghiilor.

O minune pentru ten

Dacă vreţi să vă curăţaţi tenul şi să vă desfundaţi porii, o metodă eficientă este să folosiţi un tratament ce combină praful de copt şi sucul de portocale: primul ingredient exfoliază, al doilea conferă pielii luminozitate şi închide porii. Dacă doriţi să încercaţi acest tratament, amestecaţi o linguriţă de praf de copt cu suc de portocale până când obţineţi o pastă nu foarte groasă. Curăţaţi tenul, apoi aplicaţi masca în strat uniform, evitând ochii şi buzele. Lăsaţi „minunea“ să acţioneze timp de zece minute, apoi masaţi amestecul cu mişcări circulare, foarte delicat. Clătiţi-vă bine cu apă călduţă şi aplicaţi o cremă hidratantă lejeră – rezultatele vor fi vizibile imediat.
Portocala vă este, de asemenea, un aliat în lupta împotriva ridurilor, datorită antioxidanţilor pe care îi conţine. Aceştia luptă împotriva radicalilor liberi, deci protejează împotriva îmbătrânirii premature şi ajută pielea să îşi menţină aspectul tânăr. Pentru a profita de beneficiile antirid ale fructului, decojiţi trei-patru felii de portocală şi amestecaţi pulpa cu una-două linguriţe de miere. Aplicaţi masca pe faţă cu mişcări circulare, astfel încât cele două ingrediente să intre bine în piele. Dermatologii spun că masca este perfectă pentru tenul matur, pe care îl va hrăni, hidrata şi întinde.
Dacă simţiţi că aveţi tenul obosit, puteţi folosi o mască uşor de preparat, care împrospătează pielea imediat. Amestecaţi sucul proaspăt obţinut de la o jumătate de portocală cu o lingură de iaurt şi puţină miere. Amestecaţi până la omogenizare şi aplicaţi tratamentul pe tenul curăţat, iar după 15 minute clătiţi-vă bine faţa cu apă calduţă.

Tratament relaxant pentru corp

În zilele geroase, răsfăţaţi-vă cu o baie relaxantă, care să alunge stresul, să vă detensioneze şi să vă scape de durerile musculare. Uleiul esenţial de portocale este un ajutor în plus, căci vă încălzeşte, vă ajută să dormiţi mai bine şi, în plus, tonifiază şi revigorează pielea. Pentru un răsfăţ cu aromă de portocale, puneţi într-un vas 250 ml de lapte, trei-patru picături de ulei de portocale şi o lingură de ulei de măsline. Adăugaţi totul în cada plină cu apă caldă (nu fierbinte) şi oferiţi-vă 15 minute de relaxare.

Portocalele, benefice şi pentru păr

Aplicat sub formă de mască, sucul de portocale hrăneşte şi regenerează firul de par. Pentru o îngrijire naturală a podoabei capilare, combinaţi sucul obţinut dintr-o portocală cu zece picături de ulei de avocado şi aplicaţi amestecul pe părul umed, după şamponare. După 30 de minute, clătiţi bine, mai şamponaţi părul o dată şi neapărat aplicaţi la final balsam pe rădăcini, de la jumătatea firului de păr în jos. Dermatologii spun că masca se face doar o dată pe săptămână şi este indicată numai în anotimpul rece.
În plus, sucul de portocale poate fi folosit şi dacă mătreaţa sau sebumul în exces vă fac probleme. Coaja o puteţi face piure şi o puteţi folosi pe post de mască-tratament, pentru a curăţa părul şi scalpul în profunzime.

Tratament cu portocale pentru unghii

Vă doriţi o îngrijire naturală, deloc costisitoare şi la îndemână pentru unghiile moi şi fragile? Încercaţi următorul tratament, aplicat de două ori pe săptămână. Puneţi într-o ceaşcă suc de portocale şi o lingură de ulei de argan, apoi turnaţi amestecul într-un recipient special pentru manichiură. Ţineţi unghiile 5-10 minute în acest amestec, apoi uscaţi-le prin tamponare cu un şervet de hârtie. După acest tratament, unghiile vor deveni vizibil mai puternice şi veţi putea avea o manichiură perfectă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS