19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCosmina Stratan, noul Shooting Star al României

Cosmina Stratan, noul Shooting Star al României

Actrița premiată cu Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină la Cannes în 2012 s-a aflat zilele acestea și în centrul atenției la Festivalul de Film la Berlin, fiind unul dintre cei 10 tineri actori europeni selectați în prestigiosul program internațional Shooting Stars.
Întâlniri cu directori și agenți de casting, ședințe foto, o conferință de presă internațională și o gală plină de strălucire s-au numărat printre cele mai importante momente ale programului ajuns la cea de-a 17-a ediție.
„Întâlnirile pe care le are un actor de obicei cu agenti si directori de casting în câteva luni bune, s-au întâmplat la Berlin în trei zile. Este o experiență extrem de benefică pentru cariera oricărui actor. Am avut șansa să formăm repede o echipă, nu doar pe hârtie, și să ne bucurăm de tot ceea ce a avut de oferit Shooting Stars ca într-un carusel. Am fost cronometrați și răsfățați. E mare lucru să te simți mândru de niște oameni pe care îi știi de două zile, și, poate, unul dintre cele mai emoționante momente ale programului a fost atunci când ne-am dat seama cu toții că am vrea sa fim colegi cândva”, a spus Cosmina despre experiența ei la Shooting Stars.  
Cosmina domină prin emoții. „În După dealuri”, joacă cu o precizie incredibilă și personajul ei transmite un sentiment foarte puternic, a declarat juriul care a realizat selecția celor 10 actori.
Programul intensiv de trei zile a culminat cu ceremonia de decernare a Premiilor Shooting Stars de la Berlinale Palast, luni seară. Cele 10 tinere talente au fost introduse pe scenă de Stellan Skarsgård și Bruno Ganz, protagoniștii filmului Kraftidioten – In Order of Disappearance, aflat în competitie. Tinuțele vestimentare la cele mai importante evenimente din cadrul programului au fost asigurate de Maria Lucia Hohan, Stephan Pelger și atelierul 109.
Alături de Cosmina, din programul de anul acesta au mai făcut parte Danica Curcic (On The Edge, Danemarca), Maria Dragus (Summer Outside, Germania), Miriam Karlkvist (South Is Nothing, Italia), Marwan Kenzari (Wolf, Olanda), Jakob Oftebro (Victoria, Norvegia), Mateusz Kościukiewicz (In The Name Of, Polonia), Nikola Rakocevic (Circles, Serbia), Edda Magnason (Waltz For Monica, Suedia), George MacKay  (For Those In Peril, Marea Britanie).
Printre participanți s-a numărat actriţa de origine română Maria Victoria Drăguş, cunoscută pentru rolul din filmul „Panglica albă/ Das Weisse Band”, în regia lui Michael Haneke.
Programul Shooting Stars este organizat de European Film Promotion (EFP) în colaborare cu organizaţiile membre ale EFP printre care se numără şi Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (Romanian Film Promotion) şi este sprijinit de Programul MEDIA al Uniunii Europene.  Shooting Stars are ca scop promovarea pe plan internațional a celor mai talentaţi tineri actori europeni, cărora le facilitează întâlnirea cu membri importanți ai industriei cinematografice (actori consacraţi, regizori, producători de renume, directori de casting).
Tinerii au fost selectați dintr-un număr de 27 de nominalizati, propusi de organizațiile membre ale EFP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS