20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn corp perfect până de Sărbători

Un corp perfect până de Sărbători

Celulita apare din diverse motive printre care: stresul, alimentaţia nesănătoasă, dereglările hormonale, dar şi proastele obiceiuri precum fumatul. Există anumite tratamente care se dovedesc cele mai eficiente împotriva celulitei, dar şi unele care sunt contraindicate, conform www.feminis.ro. Pastilele şi ciorapii anticelulită sunt în fruntea topului tratamentelor contraindicate. Asta, pentru că medicamentele pot deregla organismul, în timp ce ciorapii pot provoca probleme de coagulare a sângelui ori eczeme.

Cum se formează celulita?

Celulita înseamnă inflamaţia stratului de grăsime subcutanat, situaţie care este relativ gravă. Însă, în cosmetică acest termen este folosit pentru imaginea de „coajă de portocală“ a pielii, care apare cel mai frecvent la nivelul coapselor, feselor, abdomenului şi părţii posterioare a braţelor.
Celulele grase subcutanate suferă modificări de conţinut, dar şi în ceea ce priveşte vascularizarea, din cauza unei alimentaţii neadecvate, a stresului sau a lipsei exerciţiilor fizice. În felul acesta, pielea capătă un aspect de „coajă de portocală“. Există câteva trucuri pentru ca neplăcuta celulită să nu fie atât de vizibilă.
Dieta anticelulită presupune renunţarea la mâncarea de tip fast-food, prăjeli, chipsuri, snacksuri, ciocolată, alcool, băuturi acidulate sau ţigări. De asemenea, presupune îmbogăţirea dietei cu alimente bogate în fibre precum varză, ananas, orez sălbatic ori ovăz.
Nu vă puneţi mari speranţe în procedurile cosmetice împotriva celulitei, dacă nu sunteţi dispusă să aveţi şi o dietă adecvată.

Tratament fulger anticelulită

Cremele anticelulită nu fac nici acestea minuni decât dacă sunt asociate cu un stil de viaţă sănătos şi multe pahare de apă consumate zilnic. Pentru rezultate vizibile, folosiţi o astfel de cremă seara, după ce aţi ieşit din duş şi v-aţi exfoliat pielea cu un produs de gomaj. Aplicaţi-o folosind mişcări de masaj circulare.
Pont: înlocuiţi produsele de gomaj din comerţ cu unul de casă, făcut din zaţ de cafea şi ulei de măsline. Uleiul de măsline hidratează, făcând pielea mai elastică, iar cofeina din zaţul de cafea îmbunătăţeşte circulaţia sângelui din zonă.
Sportul este şi el un inamic serios al celulitei. Dacă nu sunteţi adepta mişcării fizice la sală, încercaţi măcar să mergeţi cât mai mult pe jos ori chiar să faceţi jogging.

Sfaturi de la nutriţionista Mihaela Bilic

Cunoscuta nutriţionistă Mihaela Bilic are câteva recomandări pentru femeile care vor să amelioreze celulita.
Specialista a alcătuit un set de reguli de bază pentru ameliorarea celulitei. „Slabe sau plinuţe, înalte sau mignone, tinere sau mature, toate avem celulită într-o măsură sau alta. Sau mă rog, aproape toate, pentru că ce mai contează 10% norocoase şi fericite faţă de 90% triste şi descurajate?“, a mărturisit nutriţionista Mihaela Bilic, pe site-ul oficial.
Iată cele trei reguli pe care trebuie să le respectaţi dacă vreţi să scăpaţi de celulită:
1. Feriţi-vă de carbohidraţi după ora 18.00. „Evitaţi dulciurile, fructele, făinoasele şi leguminoasele (fasole, mazăre) la masa de seară, glucidele din compoziţia lor vor fi transformate uşor în grăsime“, ne sfătuieşte nutriţionista.
2. Faceţi-vă plinul de antioxidanţi. „Vitaminele antioxidante A, C şi E sunt principalele arme de luptă împotriva radicalilor liberi şi au proprietatea de a întări şi proteja pielea. Faceţi abuz de legume proaspete, care cu cât sunt mai puternic colorate, cu atât conţin mai mulţi antioxidanţi şi fitonutrienți cu efect benefic“, subliniază specialista.
3. Mâncaţi proteine slabe la fiecare masă. „Faceţi un obicei din a introduce la fiecare masă o mică porţie de carne slabă, peşte, ouă sau tofu. Proteinele conţin albumină şi aceasta ajută la drenajul lichidelor care stagnează între adipocite“, explică Mihaela Bilic.

Tratament prin metode naturiste

Zilnic se bea o cană cu infuzie de păpădie. Se pun una-două linguriţe de plantă uscată la o cană de apă fierbinte, se lasă zece minute, se strecoară. După gust, se poate adăuga o felie de lămâie, iar apoi se bea neîndulcit, desigur.
Comprese cu decoct de iederă. Pentru a prepara decoctul sunt necesare aproximativ 300 de grame de plantă uscată, care se mărunţeşte bine şi apoi se pune la fiert în 1,5 l de apă. Apa se fierbe la foc mic timp de două ore. Apoi se lasă la răcit acoperindu-se vasul cu un capac, iar când decoctul a ajuns la o temperatură suportabilă pentru piele, acesta se strecoară şi se înmoaie compresele deja pregătite. Ele se aplică pe coapse, şolduri, acolo unde celulita este prezentă. Ideal este ca aceste comprese să fie folosite înainte de culcare sau să fie schimbate la 30 de minute. Este bine ca această metodă să fie folosită de vreo trei-patru ori pe săptămână, timp de o lună, după care faceţi o pauză şi reluaţi procedura.
Masaj cu uleiuri esenţiale. Există trei uleiuri esenţiale recunoscute pentru efectul lor anticelulitic – de ienupăr, lavandă şi rozmarin. Ienupărul şi rozmarinul au efectul unui drenaj limfatic, prin stimularea circulaţiei sângelui şi a limfei. Acestea topesc grăsimea subcutanată şi luptă împotriva retenţiei de apă. Uleiul de lavandă, pe lângă mirosul plăcut, tonifiază şi revitalizează pielea. Puteţi folosi o rolă pentru masaj anticelulitic.
Creaţi-vă un amestec din câteva linguriţe de miere de albine şi câteva linguriţe de ulei de măsline, apoi masaţi-vă 10-15 minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS