17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDietă bazată pe sex

Dietă bazată pe sex

Dacă vreţi să mai slăbiţi puţin, una dintre modalităţile plăcute de a pierde din kilogramele în plus este să faceţi sex, spun redactorii site-ului problemesex.ro, care au analizat cartea intitulată „Dieta bazată pe sex“, scrisă de Kerry McCloskey. „O jumătate de oră de relaţii sexuale ajută la arderea a 150-250 de calorii şi se poate ajunge chiar şi la pierderea a 350 de calorii, în funcţie de cât de activă este persoana respectivă“, a explicat Kerry McCloskey în cartea sa. Practicând propriile sfaturi, autoarea însăşi susţine că a reuşit să slăbească în mod sănătos nouă kilograme în şase luni.
Pentru a ajunge, însă, la aceste rezultate, persoanele interesate de această dietă trebuie să facă sex de trei până la cinci ori pe săptămână şi cel puţin o dată în weekend. De asemenea, pentru ca efectele dietei să fie potenţate, alimentaţia adoptată ar trebui să fie bazată în special pe fibre şi mai puţin pe grăsimi.

Sexul, benefic pentru sănătate

Se pare că dieta bazată pe sex prezintă beneficii şi pentru sănătate – practicarea sexului scade riscul de atacuri de cord şi prelungeşte viaţa. Doctorii susţin că endorfinele eliberate în timpul sexului stimulează celulele sistemului nervos şi ajută la prevenirea cancerului, dar şi a ridurilor. „Sexul este o formă plăcută de a face exerciţii fizice, mai ales dacă schimbi des poziţiile. În plus, nu multă lume se plictiseşte de această activitate fizică. Atunci când excitaţia este maximă şi se ajunge la orgasm, inima beneficiază de o excelentă activitate cardio. De aceea, sexul nu este recomandat persoanelor cu probleme cardiologice, întrucât inima ar fi foarte solicitată în timpul actului sexual“, a declarat dr. Laura Berman, profesor asistent de obstetrică-ginecologie la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Northwestern Chicago.
Şi nutriţioniştii sunt de acord că există o relaţie specială între alimentaţie şi sex. „O persoană care are o viaţă sexuală împlinită este mai puţin frustrată şi cedează mai greu tentaţiei de a mânca nesănătos. Asta nu înseamnă însă că este în regulă să faci sex oricând, oriunde şi cu oricine. Promiscuitatea sexuală conduce la amplificarea stresului“, a explicat dr. Howard Shapiro, nutriţionist din New York.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS