9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGustări care vă restartează creierul

Gustări care vă restartează creierul

În cazul în care după ora 14.00 vă simţiţi adormit și nu vă puteți concentra înseamnă că alimentația sănătoasă nu e un termen din vocabularul și, mai ales, din stilul dumneavoastră de viață. Înainte să vă grăbiţi să vă luaţi o cafea, încercaţi una din gustările recomandate în cele ce urmează de site-ul sfatulparintilor.ro și veţi vedea că vă veţi trezi. Studiile arată că o alimentație sănătoasă este importantă pentru creierul dumneavoastră și vă influențează capacitatea de a memora sau de a reacționa în fața sarcinilor zilnice de la job. Creierul dumneavoastră folosește glucoză pe post de combustibil și atunci când nivelul glucozei scade, adesea în pauza lungă dintre prânz și cină, și abilitățile dumneavoastră mintale se diminuează.
Iată cinci gustări sănătoase cu efect stimulator. Sunt ușor de preparat sau de cumpărat și conțin combinații de nutrienți ce vă vor mări puterea de concentrare și memoria.
   
Fructe de pădure și ciocolată
 Amestecaţi o cană de fructe de pădure cu o lingură de ciocolată neagră și o lingură de alune. Fructele de  pădure conțin tanine, ce protejează celulele creierului și îmbunătățesc memoria. Combinaţi-le cu ciocolată bogată în flavonoid și iată cum aveţi o gustare foarte apreciată de creierul dumneavoastră.
   
Cereale integrale
 Combinaţi jumătate de cană de cereale integrale cu 1/4 cană de stafide sau caise uscate, cireșe sau merișoare și o cană și jumătate de nuci sau migdale. Cerealele sunt o sursă foarte bună de fibre, care încetinesc absorbția glucozei. Creierul dumneavoastră va avea destul timp să își procure energia de care are nevoie pentru a funcționa pe timpul după-amiezei.
   
Humus și legume
 Serviţi 1/3 cană de humus cu o cană și jumătate de țelină și morcovi. Iubitorii de legume reușesc adesea să își mențină creierul în formă pe măsură ce îmbătrânesc, așa că profitaţi de această gustare când vă e foame și păstraţi-vă creierul alert.
   
Sandvișul cu unt de arahide
 Serviţi o felie de pâine neagră unsă cu unt de arahide și un măr. Untul de arahide conține grăsimi monosaturate, care vă țin inima sănătoasă și pot scădea riscul de Alzheimer.
     
Cartofi cu sos salsa și brânză
 Puteți opta pentru chipsuri de cartofi sau cartofi la cuptor cu sos salsa și cu o bucățică de brânză slabă. Sosul conține roșii și ceapă, iar ambele sunt încărcate cu antioxidanți. Aceștia ajută în lupta cu radicalii liberi ce dăunează celulelor creierului. Această gustare delicioasă vă va ține treaz și alert.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS