14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMiracolele ciocolatei

Miracolele ciocolatei

Nu e om care să nu iubească ciocolata, iar site-ul sfatulparintilor.ro vă prezintă alte motive pentru care să o iubiți și mai mult. Ciocolata neagră are o mulțime de beneficii asupra sănătății, așa cum rezultă din numeroase studii de specialitate realizate de nutriționiști.

Ciocolata slăbește
Cu siguranță, ciocolata nu se află pe lista priorităților celor care țin regim. Cu toate acestea, cercetătorii spun că ciocolata, în cantități moderate, te ajută să slăbești. Studiul a fost realizat la Universitatea din California, pornind de la ipoteza că ciocolata crește rata metabolismului. Astfel, s-a descoperit că voluntarii care consumau ciocolată frecvent aveau un indice de masă corporală mai mic decât cei care nu mâncau ciocolată, în ciuda faptului că aveau o dietă cu multe calorii și nu făceau exerciții fizice.

Ciocolata ne face mai deștepți
Dacă se apropie un examen, încercaţi să învăţaţi mâncând ciocolată. Câteva pătrăţele de ciocolată neagră vor spori activitatea cerebrală, flavonoidele din ciocolată activând centrii care controlează abilitățile cognitive, îmbunătățind astfel capacitatea creierului de a memora lucruri noi. În plus, ciocolata ajută la o mai bună circulație a sângelui în creier. La aceste concluzii s-a ajuns în urma unui studiu realizat pe femei cărora li s-au dat băuturi cu ciocolată bogată în flavonoide. La două ore după consumarea băuturilor, voluntarele au excelat la testele logice.

Ciocolata ne energizează
Ciocolata stimulează producția de substanțe care energizează organismul. Este chiar recomandat să se consume câteva pătrăţele de ciocolată neagră înainte de a face exerciții fizice pentru a avea energie mai mult timp.

Ciocolata împiedică îmbătrânirea mușchilor
Cercetătorii de la Universitatea de stat din Wayne au descoperit că ciocolata are asupra muşchilor efecte asemănătoare cu exercițiile fizice: împiedică îmbătrânirea țesutului muscular. Asta nu înseamnă că trebuie să înlocuiţi mișcarea cu ciocolată.

Ciocolata ne ajută să trăim mai mult
Cel mai bătrân om care a trăit pe pământ (dovedit cu acte) a avut 122 de ani și 164 de zile. Secretul lui Jeanne Louise Calment a fost consumul regulat de ciocolată. Cercetătorii au găsit și o explicație logică: antioxidanții din boabele de cacao.

Ciocolata ne face fericiţi
Un studiu publicat din Nutritional Neuroscicence relevă faptul că ciocolata reduce simptomele depresiei. Bogată în magneziu, ciocolata ajută la relaxare, iar anandamidele, neurotransmițători, contribuie la îmbunătăţirea stării de spirit. În plus, feniletilaminele din ciocolată cresc nivelul de endorfine.
sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS