14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Antrenori de sex

În Marea Britanie sunt la mare modă lecţiile teoretice şi practice care au drept temă diferite metode de a oferi plăcere partenerului,
relatează lettera43.it.

Tot mai mulţi britanici se înghesuie să scoată din buzunar sume frumuşele pentru a participa la cursuri de sex, în speranţa că astfel îşi vor salva viaţa de cuplu. De regulă, o şedinţă teoretică standard cu un antrenor de sex costă cam 80 de lire, iar în cazul exemplelor practice, preţul poate ajunge până la 120 de euro. Cei care au studiat pentru a deveni specialişti în relaţiile sexuale sunt pregătiţi să dezvăluite pacienţilor toate secretele unei vieţi amoroase împlinite. Primul antrenor de sex cu diplomă recunoscută este Mike Lousada, de 45 de ani. Acesta a terminat specialitatea Studii avansate ale sexualităţii umane şi şi-a deschis un cabinet la Londra.
Imediat, mulţi britanici au fost interesaţi de tratamentele propuse de Lousada, care, spre deosebire de un sexolog obişnuit, nu se limitează la a oferi pacienţilor simple sfaturi. În funcţie de cerinţele clienţilor, antrenorul se dedică şi lecţiilor practice de masaj erotic şi, uneori, chiar întreţine raporturi sexuale cu pacienţii, totul în confortabilul său cabinet.

Leac împotriva nefericirii

Este bine ştiut faptul că o viaţă sexuală împlinită este unul dintre principalii factori care asigură soliditatea cuplului. La fel de adevărat este că, după mai mulţi ani de trai în comun, este posibil ca pasiunea să nu mai fie la fel de arzătoare ca la început. Tot mai multe cupluri decid să apeleze la ajutorul specialistului pentru a-şi rezolva problemele sexuale cu partenerul, altfel fiind pus în pericol chiar raportul de cuplu. Spre deosebire de trecut, atunci când această temă era de obicei tabu, atât la nivel de mass-media, cât şi la nivelul cabinetelor de psihoterapie, acum, discuţiile deschise cu un specialist, atunci când au apărut probleme sexuale în cuplu, au devenit o normalitate. Pe acest fond al conştientizării relaţiei care există între o viaţă de cuplu fericită şi satisfacţia pe plan sexual, dincolo de Ocean, mai precis în California, au apărut profesii noi precum meseria de sex therapist.
Succesul a fost suficient de mare încât exemplul să fie urmat şi în Marea Britanie, drumul fiind deschis chiar de Lousada. Acesta îşi defineşte propria terapie ca fiind „sexo-pozitivă“. În opinia sa, principala diferenţă este o abordare diferită faţă de cea a unui sexolog. „De obicei, se pleacă de la presupunerea că există ceva greşit care trebuie corectat. Eu, în schimb, îi învăţ pe oameni cum să îşi conecteze propriul corp cu corpul altei persoane“, spune Lonsada.

Un alt fel de terapie

Multe dintre clientele lui Lousada sunt femei care au fost abuzate sexual, dar şi femei care încearcă să aibă o viaţă sexuală mai bună. „La şcoală, ne-au învăţat totul despre sarcină şi despre bolile cu transmitere sexuală, însă nimeni nu ne-a vorbit despre importanţa plăcerii“, a adăugat britanicul. Antrenorul a explicat că, de obicei, evită relaţiile complete cu clienţii, cu excepţia unor cazuri cu adevărat ieşite din comun, de exemplu atunci când o femeie nu reuşeşte să ajungă la orgasm cu nici un partener. „Am ales această profesie pentru că o consider extrem de importantă pentru viaţa mea“, a explicat el. Domeniul său de activitate este în plină ascensiune, astfel că Lousada se pregăteşte să creeze prima asociaţie profesională pentru antrenorii de sex din toată Europa. Namita Caen, o altă antrenoare de sex, de data aceasta din California, a confirmat că atitudinea oamenilor atunci când este vorba de îmbunătăţirea propriei vieţi sexuale s-a schimbat în mod pozitiv: „Oamenii sunt tot mai dornici să discute cu cineva despre ceea ce se întâmplă în propriul cuplul“, a explicat aceasta. Indiferent că este vorba de exibiţionism sau de o terapie necesară pentru a-şi depăşi propriile traume fizice şi psihologice, cert este că tot mai mulţi oameni apelează la ajutorul antrenorilor de sex pentru a trece peste probleme. „Antrenorul de sex este o profesie nouă şi tot mai căutată. Din acest motiv, avem nevoie de un cod deontologic şi de disciplină, precum şi de nişte standarde pe care să le respectăm. Important este să ne desfăşurăm activitatea în condiţii de maximă siguranţă“, a concluzionat Lousada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS