17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMinciuni... de sex masculin

Minciuni… de sex masculin

De multă vreme se crede că minciuna este o „artă“ prin excelenţă masculină, iar un nou sondaj dat recent publicităţii nu face decât să confirme această teorie, relatează tgcom.it.

Times of India a dat publicităţii o listă a celor mai frecvente minciuni preferate de reprezentanţii sexului masculin. Mai corect spus ar putea fi vorba mai degrabă de „omisiuni ale adevărului“, pe care domnii le utilizează în funcţie de caz, pentru a ieşi dintr-o situaţie critică: pentru că se teme de reacţia partenerei, pentru a nu-i crea neplăceri sau pur şi simplu pentru că în acest mod evită o grămadă de probleme. Iată în cele ce urmează minciunile enumerate de cotidianul menţionat, în funcţie de opţiunile respondenţilor.
„Nu mă uitam la ea“. El va nega până-n „pânzele albe“ că se uita la altă femeie, în ciuda faptului că partenera lui era lângă el. Ba, mai mult, va reacţiona destul de urât la ceea ce i se pare a fi o acuzaţie nedreaptă: niciodată nu ar observa prezenţa vreunei femei prin preajmă, indiferent cât este aceasta de sexy şi de apetisantă.
„Nu am fumat nici o ţigară“ sau „Am redus drastic numărul de ţigări“. Dacă aveţi de gând să insinuaţi că el nu a rezistat şi şi-a încălcat promisiunea sau intenţia de a renunţa la fumat, cu siguranţă vă va spune că mirosul de tutun nu provine de la ţigară, ci de la vreun fumător sau dintr-un loc unde se fuma.
„Te visez doar pe tine“. Atunci când visează sau au fantezii, bărbaţii sunt în stare să jure că se gândesc doar la propriile partenere. Doar acestea sunt protagonistele viselor lor, indiferent dacă acestea sunt erotice sau nu. Nu la fel de convinse sunt însă şi femeile care suspectează că şi în viaţa „imaginară“ el poate avea „întâlniri clandestine“.
„Eram prea calificat pentru acea companie“. Aceasta este una dintre cele mai frecvente scuze, după ce nu au primit un anumit loc de muncă sau după ce l-au pierdut. Altfel spus, domnii şi-ar pierde timpul cu acel tip de loc de muncă sau în acea funcţie.

O minciună la moment

„Cu GPS-ul mă descurc oriunde“. Adevărul este că şi cu aceste jucării tehnologice, mulţi bărbaţi reuşesc să se rătăcească. Singurul care nu se pierde niciodată este orgoliul masculin, mulţi bărbaţi nefiind capabili să recunoască vreodată că au probleme cu găsitul străzilor.
„Nu pot să rezist o zi fără tine“. Când aud această propoziţie, femeile mai răutăcioase suspectează imediat că partenerul îi ascunde ceva sau vrea să obţină ceva. Deşi poate e adevărat şi că el este atât de îndrăgostit, încât nu poate să stea un minut departe de aleasa sa, dar la fel de adevărat este că, în cele mai multe cazuri, face această afirmaţie pentru că are ceva în minte.
„Nu dormeam, mă gândeam“. Chiar dacă acesta chiar este un mod în care un bărbat obişnuieşte să gândească, adevărul este că nici unui bărbat nu îi convine să fie luat în râs de parteneră pentru acest comportament. Aşadar, de cele mai multe ori, este foarte posibil ca el, chiar dacă a aţipit pentru câteva minute, să nege categoric acest lucru.
„Nu am uitat“. Aceasta este una dintre miciunile clasice. De multe ori, din cauza altor chestiuni urgente – sau cel puţin aşa spune – uită să dea un telefon, să cumpere ceva, să plătească vreo factură sau pur şi simplu să ducă gunoiul. În aceste cazuri, au mereu o scuză la îndemână: am uitat, pentru că aveam de făcut ceva mai urgent. „Nu mi s-a rărit părul“. Orgoliul şi vanitatea masculină suferă o lovitură dură, atunci când bărbaţii încep să îşi piardă părul. În acest caz, este vorba mai degrabă de refuzul de a admite realitatea şi de a se minţi pe ei înşişi că este totul în regulă, iar podoaba lor capilară nu a avut de suferit.
Din câte putem observa, cu excepţia anumitor minciuni care chiar pot compromite o bună relaţie de cuplu, altele pot fi considerate o tentativă de a menţine un anumit statut, fără a recunoaşte că au şi o serie de slăbiciuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS