6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024

Nervi… de femei

Bărbaţii ar trebui să ştie că există lucruri dintre cele pe care le fac sau spun care le deranjează pe partenerele lor de viaţă, în ciuda faptului că, în general, domnii cred că ei sunt fără cusur. În definitiv, succesul unei relaţii depinde de înţelegerea reciprocă, atât cu bune, cât şi cu rele, iar pentru bărbaţi este important să-şi înţeleagă soţiile sau partenerele şi să ajungă împreună la un punct comun. O căsnicie sau o relaţie de succes este bazată pe respect şi încredere reciprocă şi pe compromis, aşa că fiecare dintre cei doi parteneri trebuie să depună eforturi pentru ca lucrurile să meargă în direcţia bună. Site-ul sfatulparintilor.ro le oferă câteva ponturi bărbaţilor care doresc să-şi îmbunătăţească relaţia, revelând câteva obiceiuri masculine care le enervează din cale afară pe partenere. Astfel, dacă vă simţiţi cu musca pe căciulă, vă puteţi revizui atitudinea şi puteţi evita mai uşor conflictele.

Memorie… scurtă

Ţineţi minte o mulţime de lucruri despre sport, dar uitaţi cu desăvârşire ce v-a spus partenera cu o zi în urmă. Pentru a „vă scoate“, îi puteţi explica faptul că relaţia dumneavoastră cu lumea sportului are mult mai mulţi ani decât căsnicia sau relaţia voastră. Dintotdeauna aţi fost o adevărată enciclopedie sportivă, în schimb discuţiile cu „ea“ despre sentimente şi despre lista cu ceea ce aveţi de făcut s-au „împământenit“ doar de câţiva ani. Prin urmare, nu este de mirare că uneori nu vă mai amintiţi nimic în legătură cu acestea. Pentru a evita certurile iscate din acest motiv, cel mai bine ar fi ca în timpul discuţiilor să-i aprobaţi spusele şi să vă concentraţi să nu păreţi cu gândul la meciurile programate să se joace în ziua respectivă.

Părinte iresponsabil

Foarte multe femei se plâng că partenerii lor au prostul obicei de a lua copilul la joacă imediat după ce micuţul a mâncat sau exact când este ora de culcare. Potrivit psihologilor, există două motive plauzibile pentru care bărbaţii preferă să se joace cu copiii după ce aceştia abia s-au ridicat de la masă sau sunt pe cale să meargă la culcare. În primul rând, micuţii sunt mai uşor de urmărit şi prins când sunt cu burta plină sau sunt gata de somn. În aceste momente, copiii au mai puţină energie, astfel că taţii riscă mai puţin să provoace vreun accident nedorit. Cel de-al doilea motiv s-ar putea să le mai îmbuneze pe doamnele enervate de acest comportament. Psihologii spun că taţii îşi exprimă astfel bucuria de a vedea că ziua se încheie pentru copil şi că din acel moment vor putea petrece puţin timp alături de parteneră.

Fără scuze

Bărbaţii sunt încăpăţânaţi – acesta este un adevăr universal valabil. Iar a-şi cere iertare înseamnă a admite că au greşit şi, prin urmare, înseamnă asumarea responsabilităţii pentru greşeală. Un alt adevăr universal valabil cu privire la bărbaţi este că, deşi ştiu că greşesc, le este greu să recunoască. De fapt, cu cât greşesc mai tare sau mai grav, cu atât le este mai dificil să-şi ceară iertare. Acesta este modelul comportamental pe care l-au învăţat de la bunicii şi taţii lor, pe care nu i-au văzut niciodată cerându-şi iertare soţiilor, deşi era evident pentru toată lumea că greşeala exista. Aşa că, domnilor, chiar dacă progresul este un proces complicat, ar fi cazul să începeţi să uitaţi de „moştenirea“ din familie şi să faceţi exerciţii de cerut scuze.

Ţin cu „ursul“

Una dintre întrebările la care cele mai multe femei ar vrea sa ştie răspunsul este de ce bărbaţii nu pot tolera nici o remarcă negativă la adresa mamei lor. Răspunsul este simplu, explică psihologii: mamele sunt sacre pentru ei întrucât sunt primele femei din viaţa lor. În plus, acestea şi-au petrecut tinereţea având grijă de ei şi încercând să îi facă fericiţi. Însă, mai presus de orice, nici un bărbat nu-şi doreşte un război între femeile pe care le iubeşte şi nu suportă ca una dintre ele să o vorbească de rău pe cealaltă. Tocmai de aceea, cel mai bine este ca soţia sau iubita să se abţină de la a stârni discuţii şi conflicte legate de mama lui, mai ales dacă aceasta nu face tot posibilul pentru a avea o influenţă covârşitoare în viaţa de cuplu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS