6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCăsătorie din motive greşite

Căsătorie din motive greşite

Se spune că dacă ai suficiente motive pentru a face ceva, înseamnă că eşti în stare să o faci. Numai că unele motive sunt mai bune decât altele, iar în cazul căsătoriei trebuie să analizezi cu atenţie fiecare detaliu. Multe căsnicii s-au încheiat printr-un divorţ pentru că protagoniştii considerau că sunt pregătiţi să facă acest pas, fără însă a lua în considerare tot ce presupune căsătoria. Mulţi şi-au ignorat intuiţia şi au mers în faţa ofiţerului stării civile chiar dacă simţeau că relaţia lor nu evoluează aşa cum ar trebui şi, după numai câteva săptămâni, au realizat ce greşeală teribilă au făcut. Căsătoria nu este un lucru pe care să-l faci în grabă, dar, cu toate acestea, mulţi bărbaţi fac pasul din motive greşite. Site-ul problemesex.ro a alcătuit o listă cu câteva dintre cele mai proaste motive pentru care cineva ar putea face acest pas.

O sarcină neplanificată

Să te căsătoreşti doar pentru că s-a întâmplat ca ea să rămână însărcinată este o alegere greşită pentru toţi cei implicaţi, inclusiv pentru copil. Ca bărbat, dacă doriţi să vă implicaţi activ în viaţa copilului, nu trebuie să intraţi într-un mariaj nepotrivit şi lipsit de iubire, pentru că un copil nu poate să facă o căsnicie să funcţioneze, dacă există probleme.

Motive financiare

Căsătoria bazată pe bani este asemănătoare construcţiei unei case pe nisip. Atunci când vântul suflă, casătoria se va nărui din temelii. Dacă banii sunt motivul pentru care aţi ales să vă căsătoriţi, atunci relaţia voastră va fi goală, rece şi lipsită de afecţiune.

Felul în care arată partenerul

Aspectul fizic nu este un motiv suficient pentru o căsnicie, pentru că un chip de înger şi un corp de invidiat pot să fie „asociate“ cu o personalitate dificilă, alături cu care viaţa poate fi un chin. Decizia de a vă căsători cu o persoană doar pentru că arată extraordinar poate duce la o relaţie dezastruoasă, pentru că nu degeaba se spune că frumuseţea interioară este mult mai importantă decât frumuseţea fizică.

Presiunile familiei

Când familia se implică, indiferent că vă împinge să vă căsătoriţi cu cineva anume sau se aşteaptă să mergeţi la altar alături de cineva cu un anumit statut social, atunci există o problemă. Presiunea exercitată de către familie ca să faceţi pasul dorit de ei, eventual pentru ca nepoţii să ducă numele mai departe, nu este niciodată un motiv bun pentru căsătorie. Ca să nu mai vorbim de faptul că „standardul“ femeii perfecte sau al bărbatului perfect n-ar trebui stabilite de către un grup, chiar dacă e vorba de familie.

Un sentiment al datoriei

Doar pentru că aţi stat cu cineva o lungă perioadă de timp, nu înseamnă că respectiva persoană este cea care v-a fost menită. De alt­fel, există şi studii care susţin că şansele unui cuplu să se despartă sunt cu atât mai mari cu cât mai lungă a fost perioada de întâlniri înainte de a se căsători.
În fine, dar nu în cele din urmă, există concepţia greşită potrivit căreia o căsătorie poate solidifica o relaţie şubredă. Dimpotrivă, căsnicia nu va face decât să scoată la lumină ceea ce este greşit şi să creeze noi şi noi probleme. Dacă alegeţi să vă căsătoriţi pentru a repara sau îmbunătăţi relaţia, atunci vă veţi confrunta cu probleme şi mai mari şi poate ar fi bine să reevaluaţi situaţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS