19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVinul roşu, armă împotriva cancerului la sân

Vinul roşu, armă împotriva cancerului la sân

Cancerul la sân este un motiv de îngrijorare pentru orice femeie. Prin urmare, cele mai multe dintre femei sunt preocupate de modalităţile de evitare a acestei boli. Potrivit unui studiu realizat de specialiştii Cedars-Sinai Medical Center, consumul moderat de vin roşu poate reduce riscul de a dezvolta cancer la sân. Cercetarea, care a fost publicată în ediţia on line a Journal of Women’s Health, a pus sub semnul întrebării credinţa comună conform căreia consumul oricărui tip de alcool sporeşte riscul de a dezvolta cancer la sân. Doctorii repetă mereu că alcoolul creşte nivelul de estrogen din corp, care favorizează dezvoltarea celulelor cancerigene. Contrar acestor credinţe, studiul realizat de Cedars-Sinai a scos la iveală faptul că substanţele chimice care se găsesc în coaja şi în seminţele de struguri roşii reduc nivelul estrogenului şi, în acelaşi timp, cresc cantitatea de testosteron la femeile aflate la menopauză care beau un pahar de vin roşu în fiecare seară. Vinul alb nu are efecte asemănătoare. Cercetătorii consideră descoperirile lor încurajatoare, spunând că femeile care consumă ocazional alcool ar trebui să-şi analizeze opţiunile în ceea ce priveşte băutura consumată. „Dacă doriţi un pahar de vin la cină, n-ar fi o idee rea să alegeţi un sortiment roşu. Această alegere scade riscul dezvoltării cancerului la sân“, a declarat Chrisandra Shufelt, unul dintre membrii echipei de cercetători.
Potrivit lui Shufelt, cancerul la sân este cea mai întâlnită formă de cancer la femei în SUA, cu peste 230.000 de noi paciente anual sau 30% din numărul total al femeilor diagnosticate cu această formă de cancer. Societatea Americană de Cancer estimează că, numai în 2011, 39.000 de femei au murit din cauza acestei boli. În timpul studiului realizat la Cedars-Sinai au fost observate 36 de femei care timp de o lună au băut seară de seară câte un pahar de vin roşu. În tot acest timp li s-a colectat sânge pentru a li se măsura nivelul hormonilor.
Oamenii de ştiinţă au vrut să vadă dacă vinul roşu imită efectele inhibitorilor de aromatază care joacă un rol important în menţinerea nivelului de estrogen. Terapeuţii folosesc inhibitori de aromatază pentru tratarea cancerului la sân.
Cercetătorii au declarat că analizele au indicat o schimbare în modelul hormonal, ceea ce poate însemna că vinul roşu inhibă dezvoltarea celulelor cancerigene.
sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS