14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRiver Phoenix, din nou pe marile ecrane

River Phoenix, din nou pe marile ecrane

Ultimul film în care a jucat actorul american River Phoenix, intitulat „Dark Blood“, a fost finalizat, la 19 ani de la moartea artistului, şi va intra în circuitul cinematografic nord-american, informează site-ul revistei People.
Actorul River Phoenix, care avea 23 de ani atunci când s-a prăbuşit în faţa clubului Viper Room la primele ore ale zilei de 31 octombrie 1993, sosise de doar câteva zile în Los Angeles, venind din Utah, unde filma pentru „Dark Blood“. Pentru rolul din acest film, starul american îşi vopsise părul într-o nuanţă închisă şi purta lentile de contact. În acel moment, producătorii mai aveau nevoie de doar 11 zile pentru a încheia filmările la „Dark Blood“. Filmul se afla la 80% din producţie în momentul în care actorul a murit. Regizorul danez George Sluizer a reuşit în cele din urmă să finalizeze această peliculă, pe care a prezentat-o deja într-un festival de film şi pe care speră să o introducă în circuitul cinematografic nord-american.
În „Dark Blood“, River Phoenix interpretează rolul unui bărbat tânăr şi văduv, Boy, care trăieşte în deşert, în apropiere de o zonă unde au loc teste nucleare. Bărbatul sare în ajutorul unui cuplu de tineri căsătoriţi, în momentul în care automobilul lor se defectează. „Phoenix are un aer carismatic şi impresionant în acest ultim rol al său, făcând din Boy un personaj complex şi pe deplin matur“, scrie revista Variety într-o recenzie a filmului. George Sluizer a umplut golurile din intriga filmului cu o serie de dublaje de voce şi a obţinut „o viziune surprinzător de coerentă pentru o poveste categoric ciudată“, se afirmă în articolul publicat în revista Variety.
„Dark Blood“ a avut premiera mondială în septembrie, la Netherlands Film Festival 2012. George Sluizer, care are acum vârsta de 80 de ani, a spus că, deşi a primit zeci de invitaţii pentru a-şi prezenta filmul la alte festivaluri, preferă să ofere peliculei sale o audienţă mai largă şi să o introducă în circuitul cinematografic nord-american.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS