11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTerapia schimbării

Terapia schimbării

Schimbarea este binevenită. Indiferent că este vorba de o schimbare de coafură sau de o haină nouă, efectul asupra moralului este de-a dreptul miraculos, relatează tgcom.it

Orice schimbare, la momentul potrivit, este mai mult decât binevenită. Şi nu este nevoie de cine ştie ce eforturi: este suficientă o coafură nouă, o rochie care ne face să ne simţim diferite, un machiaj care să ne scoată în evidenţă trăsături ale chipului, pe care nici nu ştiam că le posedăm. Rezultatul este miraculos: ne simţim mai frumoase, mai seducătoare, creşte autostima, ne ajută să dăm uitării trecutul, şi transmite mai multă siguranţă către exterior. Altfel spus, schimbarea lookului este un fel de medicament, mai nou vorbindu-se chiar de o aşa numită „Look Therapy“. În esenţă însă, este vorba de a ne descoperi pe noi înşine şi personalitatea noastră, concentrându-ne pe schimbarea imaginii pe care o avem. De altfel, au recurs la această soluţie diferite vedete, de la Jennifer Aniston la Rihanna, de la excentrica Lady Gaga la Prima Doamnă Michelle Obama, sau la Madonna, care a făcut din schimbările de look o adevărată reţetă. În ultimii ani, există tot mai multe formate de televiziune care au drept temă schimbările de look, considerate drept ocazia perfectă pentru a îmbunătăţi propriul aspect şi, în consecinţă, propria viaţă. Aşa numita „Look Therapy“ a fost identificată drept o tendinţă internaţională de  Nestlé Fitness, prin intermediul unui sondaj realizat pe un eşantion de 1.200 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, prin intermediul unei monitorizări a site-urilor specializate, a blogurilor, forumurilor, a principalelor reţele de socializare şi analizării a 200 de ziare şi reviste din toată lumea, plus aproximativ 150 de romane de succes internaţionale. Ulterior, a fost intervievat un eşantion de 50 de specialişti, de la look maker, la psihologi şi consultanţi de imagine. După analizarea rezultatelor, concluzia a fost clară. În cele mai multe dintre cazuri este valabil acelaşi motto: „Look nou, viaţă nouă“, având în vedere că schimbarea imaginii aduce cu sine şi o transformare mentală şi una emoţională.

O viaţă cu schimbări

Un studiu recent dat publicităţii de  Daily Mail a scos în evidenţă faptul că, în medie, femeile din Marea Britanie îşi schimbă coafura în mod mai mult sau mai puţin radical de 104 ori de-a lungul vieţii. Acest studiu a fost efectuat pe un eşantion de 3.000 de femei cu vârste cuprinse între 13 şi 65 de ani. Acestea au invocat trei motive pentru decizia lor, principalul fiind dorinţa de a câştiga mai multă încredere, de a se reinventa, de a depăşi un anumit moment din viaţa lor sau, pur şi simplu, din plictiseală. De asemenea, nici italiencele nu se dau în lături de la schimbări. Nu mai puţin de 55 la sută dintre ele nu se simt mulţumite de propria înfățișare. Pentru şapte din zece, imaginea este foarte importantă. La rândul lor, aşa-numiţii look maker şi psihologii încurajează schimbarea. Modificarea propriei imagini îmbunătăţeşte autostima (64%), oferă mai multă siguranţă (52%) şi ajută la reinventarea propriei personalităţi (34%). Însă de ce uneori suntem atât de reticienţi în faţa schimbărilor? Pentru că ne temem că nu vom plăcea, că nu vom alege soluţiile cele mai bune sau, pur şi simplu, pentru că ne temem să nu facem alegerile greşite. Cu toate acestea, specialiştii explică faptul că schimbarea imaginii este de bun augur şi pentru viaţa sentimentală (31%), dar şi pe plan profesional (26%), sau chiar în cadrul propriului grup de prieteni (21%).

Puncte vulnerabile

În opinia specialiştilor, cele mai predispuse la o schimbare de look sunt angajatele (30%) şi studentele (28%), în timp ce cele mai reticiente sunt casnicele  (24%) şi femeile manager (14%).
Însă care este elementul din propria imagine pe care femeile îl modifică cel mai des? 39 la sută preferă să îşi schimbe coafura, optând pentru o altă tunsoare sau pentru o altă culoare de păr. Altele (23%) optează pentru o schimbare radicală a garderobei, în timp ce 20% aleg să îşi schimbe stilul de machiaj. Momentul ideal pentru o schimbare de look? Majoritatea (42%) optează pentru schimbare cu ocazia unui eveniment special din viaţa lor sau într-un anumit moment din an (după vacanţă, înainte de sosirea verii, la începutul anului). Însă care sunt vedetele care constituie o sursă de inspiraţie pentru reprezentantele sexului frumos? Principalele „muze“ pentru britanice sunt Kate Middleton (64%), soţia prinţului William, actrița britanică Audrey Hepburn (56%) şi diva americană Sarah Jessica Parker (52%).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS