17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSpre o relaţie mai fericită

Spre o relaţie mai fericită

Site-ul shine.yahoo.com vă propune patru aspecte legate de dumneavoastră pe care le puteţi schimba pentru a avea o relaţie mai fericită

Relaţiile amoroase şi căsnicia presupun mai multă muncă şi mai mult efort decât şi-ar putea imagina partenerii. Relaţiile nu trebuie abordate la nivel superficial din nici un punct de vedere, tocmai de aceea generează pentru ambele persoane implicate provocarea de a înfrunta nu doar propriile fobii, temeri şi lupte interioare, ci şi pe ale celuilalt. Există foarte multe cazuri în care un cuplu care a trecut prin perioade dure, presărate cu dureri emoţionale şi dezamăgiri crunte, ajunge la capătul acestei lupte mai puternic şi mai unit ca niciodată. Cu alte cuvinte, fără efort nu există succes şi, oricât de ciudat ar suna, o relaţie nu poate creşte în absenţa disconfortului şi zbaterii.
Mulţi psihologi sau terapeuţi de cuplu explică faptul că s-au confruntat cu situaţii în care o persoană a renunţat să mai încerce să salveze relaţia amoroasă din cauza anumitor limitări emoţionale ale partenerului, care s-au dovedit a fi obstacole de netrecut. Dacă nu vreţi să fiţi unul dintre acei oameni care împiedică îmbunătăţirea relaţiei prin comportamentul adoptat, analizaţi propunerile pe care le fac specialiştii şi încercaţi o schimbare de atitudine – spre binele vieţii de cuplu.

Fiţi un ascultător mai bun

Nu vă prefaceţi doar că vă ascultaţi partenerul atunci când vă spune ceva, oricât de puţin important vi s-ar părea subiectul. Faceţi un efort şi ascultaţi-l cu adevărat, nu lăsaţi informaţia să intre pe o ureche şi să iasă pe cealaltă. În plus, fiţi atent şi la limbajul trupului, pentru că astfel puteţi afla lucruri nespuse, dar simţite. Atunci când vă angajaţi într-o discuţie implicaţi-vă total – fiţi atent, menţineţi contactul vizual şi nu vă lăsaţi distras de detalii, dovedind astfel că ceea ce auziţi prezintă importanţă, lucru care va fi recepţionat imediat de partener.

Cunoaşteţi-vă partenerul

Nu vă impuneţi propria personalitate asupra celui care vă stă alături. Partenerul nu este la fel ca dumneavoastră şi nu va fi niciodată, pentru că, indiferent cât de multe similarităţi ar exista între două persoane, ele nu îşi vor suprapune niciodată identitatea. Dacă dumneavoastră simţiţi nevoia să fiţi înţeles şi cereţi acest lucru de la partener, întoarceţi-i „favorul“. Încercaţi să înţelegeţi de ce se comportă într-un anumit fel şi interesaţi-vă care îi sunt opiniile, sentimentele şi convingerile referitoare la lume, la relaţii, la familie etc. De ce aţi face un astfel de efort? Pentru că, pe măsură ce veţi ajunge să cunoaşteţi mai bine persoana de lângă dumneavoastră, vă va fi mult mai uşor să stabiliţi legături pe care, poate, altfel, nu le-aţi putea crea. Nu subestimaţi puterea înţelegerii şi nici efectul pozitiv al acesteia asupra relaţiei de cuplu.

Nu purtaţi ranchiună

La fel cum şi dumneavoastră aveţi defecte (chiar dacă nu le recunoaşteţi neapărat), nu puteţi cere celui de lângă dumneavoastră să fie perfect. Cu toţii facem greşeli în viaţă, iar relaţiile de iubire nu fac excepţie. Important este să nu purtaţi ranchiună pentru o greşeală sau alta, ci să rezolvaţi problema discutând şi făcând compromisuri – care trebuie să vină din partea amândurora. Alegeţi-vă bine luptele pe care le purtaţi şi nu insistaţi la nesfârşit pentru o cauză pierdută din start. Altfel spus, nu vă luaţi la harţă din cauza unor chestiuni minore, ci aduceţi în discuţie doar lucruri care merită „negociate“, spre binele fiecăruia şi al relaţiei, în general.

Fiţi (mai) prezent

Datorită sau poate din cauza progresului tehnologic – respectiv apariţia televizorului, internetului, reţelelor de socializare şi dispozitivelor mobile de comunicare – trăim într-o eră în care oamenii sunt mai deconectaţi unul de celălalt ca niciodată, în ciuda contactului permanent virtual. Ideea este că telefonul, televizorul şi computerul ne preocupă pe toţi atât de mult încât uităm să ne bucurăm de simpla prezenţă a celor dragi. Dacă vă simţiţi cu musca pe căciulă şi vă daţi seama că vi s-a întâmplat nu o dată să preferaţi „compania“ computerului sau a unui meci de fotbal ori a unui film în defavoarea persoanei iubite, asumaţi-vă responsabilitatea şi depuneţi efortul de a uita de lucrurile care vă distrag de la a vă reconecta pe plan emoţional şi fizic cu partenerul dumneavoastră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS