17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrucuri eficiente împotriva mătreţii

Trucuri eficiente împotriva mătreţii

Ştim cu toţii că imaginea contează şi orice doamnă şi domnişoară îşi doreşte şi îşi propune să aibă mereu o imagine impecabilă. Se spune că mâinile sunt cartea de vizită a unei femei, însă nici părul nu trebuie neglijat. Cea mai nesuferită problemă în ceea ce priveşte îngrijirea părului este mătreaţa, care poate fi un element ce ne face să nu ne simţim tocmai confortabil. Site-ul sfatulparintilor.ro vă propune câteva trucuri uşor de pus în aplicare şi care vă vor ajuta să ţineţi mătreaţa departe de podoaba dumneavoastră capilară.
Potrivit definiţiei de specialitate, mătreaţa este rezultatul descuamării pielii scalpului. Mătreaţa este cauzată de o formă de eczemă, care determină descuamarea excesivă a celulelor normale ale pielii capului. Dermatologii avertizează că modificările din sistemul hormonal şi trecerea de la un anotimp la altul agravează simptomele acestei afecţiuni. În mod obişnuit, mătreaţa apare sub forma unor „fulgi“ albi, uleioşi sau uscaţi, care pot fi observaţi în păr şi care cad pe gât şi umeri, în această situaţie scalpul putând fi fie excesiv de uscat, fie excesiv de uleios. Tratamentul la domiciliu ajută adesea la eliminarea mătreţii şi, în general, constă în folosirea unor şampoane speciale antimătreaţă, care sunt disponibile pe piaţă într-o gamă destul de generoasă. Pentru a descoperi şamponul cel mai eficient pentru dumneavoastră este însă necesar să încercaţi mai multe produse de acest fel. În plus, se recomandă spălarea zilnică a părului, pentru a preveni acumularea de celule moarte pe scalp. Dermatologii recomandă, de asemenea, alternarea şampoanelor antimătreaţă cu cele normale, în cazul în care pe etichetă sunt menţionate efecte adverse ale folosirii şamponului antimătreaţă pe o perioadă de timp mai lungă.

Remedii naturale antimătreaţă

În afară de sfaturile medicale date de dermatologi, puteţi combate mătreaţa şi cu ajutorul câtorva produse naturale, dintre care pe unele le aveţi deja prin casă. Oţetul alb este un astfel de produs: înainte de a aplica şamponul antimătreaţă, aplicaţi pe păr oţet alb. Lăsaţi-l să acţioneze timp de câteva minute, clătiţi şi şamponaţi părul ca de obicei. Puteţi, de asemenea, să schimbaţi ordinea etapelor: întâi şamponaţi, apoi clătiţi şi abia după aceea aplicaţi oţetul alb, care va trebui şi el să fie clătit de pe păr.
Şi oţetul de mere vă poate ajuta să combateţi apariţia mătreţii. Turnaţi acest ingredient într-un recipient cu pulverizator şi aplicaţi-l pe părul umed, pe întreaga suprafaţă a capului. Lăsaţi să acţioneze timp de 40 de minute, apoi şamponaţi părul ca de obicei – rezultatele se vor vedea după doar câteva astfel de tratamente.
Uleiul din arbore de ceai vă poate fi şi el de ajutor. Amestecaţi o lingură din acest ulei esenţial cu o ceaşcă de apă fierbinte şi turnaţi combinaţia într-un recipient cu pulverizator. Agitaţi bine, apoi pulverizaţi amestecul din belşug pe părul proaspăt spălat (după ce aţi aplicat şampon şi balsam). Masaţi foarte bine scalpul, apoi lăsaţi uleiul din arbore de ceai să acţioneze timp de câteva minute înainte de a vă usca părul.
Un alt truc împotriva mătreţii este folosirea mentei pe post de aliat. Într-o ceaşcă de apă fiartă adăugaţi o ceaşcă de oţet de mere şi o mână de frunze proaspete de mentă. Lăsaţi amestecul la macerat două ore, apoi puneţi-l într-un recipient cu pulverizator. Aplicaţi acest amestec pe părul proaspăt spălat şi masaţi scalpul. Atenţie: acest amestec de apă, oţet şi mentă nu trebuie clătit.
În fine, veţi găsi un ajutor împotriva mătreţii şi în dulăpiorul cu medicamente. Zdrobiţi trei pastile de Aspirină şi dizolvaţi-le într-un recipient cu pulverizator în care aţi turnat apă fierbinte. Lăsaţi preparatul să se răcească, apoi aplicaţi amestecul pe scalp, şamponaţi părul ca de obicei. Amestecul poate fi folosit de mai multe ori, însă va trebui să agitaţi bine recipientul înainte de fiecare utilizare.
sfatulparintilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS