14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Sexy pe peliculă

Regizorii de la Hollywood au reuşit întotdeauna să demonstreze că sunt suficiente un detaliu rafinat, o serie de încadrări artistice pentru a crea senzualitate, fără a apela la scene nud sau episoade pasionale, relatează it.cinema.yahoo.com

Cine a spus că un personaj de desene animate nu poate fi senzual? Jessica Rabbit, căreia actriţa Kathleen Turner i-a dat viaţă prin vocea sa, a fost desemnată cea mai sexy apariţie într-un film, din toate timpurile, în cadrul unui sondaj realizat de site-ul britanic Lovefilm. Apetisanta roşcată, din filmul „Who Framed Roger Rabbit?“, a obținut o cincime din voturile celor care au participat la sondaj, devansând vedete precum Audrey Hepburn sau Marilyn Monroe. Unul dintre cele mai fierbinţi filme din toate timpurile este, fără îndoială, „Nine 1/2 Weeks“, în care Mickey Rourke şi Kim Basinger fac o echipă explozivă. Jocurile sexuale dintre cei doi sunt duse până la limita dintre pasiune şi nebunie, cea mai fierbinte scenă implicând şi puţină gheaţă şi o Kim Basinger legată la ochi. Senzualitate şi rafinament regăsim şi în filmul italian „Ieri, oggi, domani“, cu Sophia Loren şi Marcello Mastroianni, în rol principal. Din acest film a rămas antologică scena în care Sophia Loren se dezbracă în faţa lui Mastroianni, scenă reluată, tot cu cei doi, peste trei decenii, de Robert Altman în „Pręte-á-Porter“, însă într-o notă ironică.

În istoria cinematografiei

Povestea de dragoste dintre personajele interpretate de Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet a fost plină de momente de neuitat. Fără îndoială, însă, momentul de vârf a fost când aceasta s-a lăsat în mâinile lui Jack, în bătaia vântului, în fruntea celui mai mare vas de croazieră construit până atunci. Cine poate uita senzuala apariţie a lui Marilyn Monroe în pelicula „Seven Year Itch“. Scena în care rochia actriţei se ridică din cauza aerului care iese prin aerisirea staţiei de metrou a fost ştearsă din acest film, însă a rămas una dintre cele mai cunoscute scene cu Marilyn Monroe. La rândul său, Sharon Stone a intrat în istorie cu scena interogării din thrillerul erotic „Basic Instinct“ (1992). Secvenţele în care actriţa era anchetată de poliţie au ajuns unele dintre cele mai populare şi scandaloase din istoria filmului. Părul oranj şi un costum „uite-l, nu-i“ realizat de Jean-Paul Gaultier au ajutat-o pe Milla Jovovich să rămână în memoria cinefililor, după interpretarea personajului „Leeloo“ din pelicula „Al cincilea element“, unul dintre cele mai imprevizibile, amuzante şi spectaculoase SF-uri din ultimele două decenii.

Imagini de referinţă

Deşi pare imposibil, unele imagini definesc sau întrunesc prin conţinutul lor esenţa unui film. În cazul dramei „American Beauty“, lucrurile sunt clare. Este vorba de fantezia lui Lester Burnham cu Angela,  cea mai bună prietenă a fiicei lui. Mena Suvari, dezbrăcată, scufundată într-o mare din petale de trandafiri, oferind un contrast cromatic excepţional.
Unul dintre cele mai populare personaje de videogame s-a transformat într-un personaj de film interpretat de frumoasa Angelina Jolie. Este vorba de curajoasa Lara Croft, o eroină capabilă să îi înfrunte pe cei mai periculoşi răufăcători, dar şi să dea de furcă savanților inteligenţi. Fanii lui James Bond cu siguranţă nu pot uita scena cu Ursula Andress, în costum de baie, ieşind din mare în filmul „Dr No“. Costumul de baie purtat de elveţiancă a fost vândut în 2001 pentru suma de 35.000 de lire sterline în cadrul unei licitaţii, iar scena i-a asigurat un loc în topul „100 cele mai sexy staruri“ alcătuit de revista Empire în 1995. În plus, Ursula a fost desemnată „cea mai sexy femeie în bikini“ din toate timpurile într-un top realizat de Gillette Venus Embrace. Alt moment de referinţă din istoria cinematografiei este, fără îndoială, sărutul dintre Spider-Man şi Mary-Jane, în care este supereroul suspendat de rezistentele sale fire. Jamie Lee Curtis este prezentă şi ea în această listă datorită scenei din „True Lies“, în care, la un moment dat, îmbrăcată în sutien şi tanga, actriţa ajunge să danseze lasciv pentru soţul ei, Harry, agentul secret interpretat de Arnold Schwarzenegger. Altă scenă de referinţă este cea din multipremiatul „Brokeback Mountain“, în care cei doi protagonişti Jack şi Ennis se întâlnesc după patru ani de despărţire şi, după ce se asigură că nu-i vede nimeni de pe stradă, se retrag lângă un zid şi se sărută. De asemenea, „Batman Returns“ a rămas în memoria cinefililor datorită senzualei Michelle Pfeiffer, care este de departe cea mai sexy Catwoman din istoria filmului. Scena întâlnirii dintre Catwoman şi Batman stă mărturie şi nu va fi prea uşor dată uitării. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS