19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOscarurile, marcate de premiere

Oscarurile, marcate de premiere

Ceremonia de decernare a premiilor Academiei Americane de Film a avut loc duminică seară, la Teatrul Kodak din Los Angeles, evenimentul fiind marcat de o serie de premiere înregistrate la Oscaruri, informează contactmusic.com. Filmul „The Artist“ a fost marele câştigător al galei, pelicula primind distincţii pentru cinci categorii principale dintre cele zece pentru care fusese nominalizată. Triumful „The Artist“ a adus două premiere: producţia a devenit primul film mut câştigător al Premiului Oscar la categoria „Cel mai bun film“, iar protagonistul Jean Dujardin a devenit primul francez distins cu premiul Academiei Americane de Film la categoria „Cel mai bun actor în rol principal“. În afară de aceste două statuete, filmul i-a adus lui Michel Hazanavicius premiul pentru „Cel mai bun regizor“ şi a primit alte Oscaruri pentru coloana sonoră şi pentru costume. Principalul contracandidat al „The Artist“, pelicula „Hugo“, a câştigat cinci premii dintre cele 11 pentru care fusese nominalizat, acestea fiind cele pentru regia artistică, imagine, mixaj sunet, editare sunet şi efecte speciale.
Pe lista câştigătorilor s-au regăsit însă şi alţi actori cu nume grele. Meryl Streep a câştigat cel de-al treilea Oscar din carieră, fiind desemnată „Cea mai bună actriţă“ graţie prestaţiei sale din pelicula „The Iron Lady“, Octavia Spencer a luat acasă statueta pentru „Cea mai bună actriţă în rol secundar“ (The Help), Woody Allen a fost premiat pentru cel mai bun scenariu original pentru „Midnight in Paris“, Alexander Payne a fost premiat pentru cea mai bună adaptare de scenariu pentru „The Descendants“.
Veteranul Christopher Plummer a fost desemnat câştigător la categoria „Cel mai bun actor în rol secundar“, pentru prestaţia din „Beginners“, devenind astfel cel mai în vârstă laureat al Premiului Oscar. În fine, altă surpriză şi premieră a fost reprezentată de pelicula „A Separation“, care a intrat în istorie drept primul film iranian câştigător al unui Oscar, la categoria „Cel mai bun film străin“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS