19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTyra Banks, absolventă a Universităţii Harvard

Tyra Banks, absolventă a Universităţii Harvard

Supermodelul Tyra Banks a dovedit încă o dată că nu este doar o femeie frumoasă, ci şi inteligentă, ea absolvind recent un program de master la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul prestigioasei Universităţi Harvard

Tyra Banks a demonstrat întregii lumi că nu este doar o formă fără fond după ce a creat formatul emisiunii de mare succes „America’s Next Top Model“, în cadrul căreia tinere aspirante la statutul de fotomodel se luptă pentru a obţine un job în domeniul prezentărilor de modă. De curând însă, supermodelul, care este totodată şi o foarte prosperă femeie de afaceri, a obţinut diploma de master de la Universitatea Harvard, care îi confirmă competenţele profesionale în faţa eventualilor sceptici. Pe 17 februarie, când toată suflarea din industria modei se afla la New York, pentru Săptămâna Modei, Tyra Banks s-a dus la Boston pentru a-şi ridica diploma.
Proaspăta absolventă, care în 2010 s-a înscris în Programul de Management pentru proprietari şi preşedinţi de companii, a publicat pe contul său de Twitter o fotografie realizată în timpul ceremoniei de decernare a diplomelor. „Pe podium, la Universitatea Harvard, la ceremonia de absolvire! Poza nu este foarte clară, dar reprezintă un moment foarte special pentru mine, pe care am vrut să îl împărtăşesc şi cu voi!“, a scris Tyra Banks pe Twitter. Purtând o rochie neagră, cu bretele, şi încălţăminte cu toc foarte înalt, supermodelul a fost, fără nici o îndoială, cea mai elegantă absolventă de la Harvard.

Studentă eminentă şi studiu de caz

Se pare însă că Tyra Banks, fondatoarea companiei Bankable Enterprises, nu a trecut neobservată în timpul cursurilor de la facultate, ea fiind unul dintre studenţii care şi-au impresionat plăcut profesorii, convingându-i în legătură cu succesul ei în afaceri. „Domnul Rohit Deshpande, profesorul meu de marketing, efectuează în prezent un studiu de caz pe compania mea, aşa că mă pot mândri cu faptul că voi face parte din programa şcolară a Facultăţii de Economie de la Harvard“, a explicat Tyra Banks într-un interviu acordat publicaţiei Business Week. Dincolo de această onoare care îi este făcută, fotomodelul spune că îşi dă seama că, făcând obiectul unui astfel de studiu, compania ei ar putea fi şi criticată, însă este dispusă să îşi asume acest risc. „Fiind protagonista acestui studiu de caz, voi putea participa la cursul în care va fi prezentat. Aşa că voi putea primi sfaturi preţioase, cinstite, nefiltrate, poate chiar dure. Dar voi fi pregătită“, a mai spus Banks.
Dacă vă întrebaţi cum a reuşit supermodelul să strecoare mersul la facultate în agenda ei atât de încărcată, trebuie să ştiţi că programul de master la care s-a înscris Tyra Banks – care costă aproape 48.000 de dolari – a fost creat special pentru proprietarii de companii care vor să îşi continue studiile. De aceea, cursul este structurat în perioade de predare de câte trei săptămâni, care se întind pe parcursul a trei ani, pentru ca oamenii de afaceri să se poată ocupa de studiile postuniversitare chiar dacă au programul foarte încărcat.

Scurtă biografie

Tyra Banks este supermodel şi femeie de afaceri, născută pe 4 decembrie 1973 în California. A devenit cunoscută ca fotomodel, domeniu în care a avut o carieră remarcabilă, defilând pe podium la prezentările celor mai importante case de modă din lume. A fost primul fotomodel de culoare care a apărut pe coperta publicaţiei Sports Illustrated, iar în 1996 revista People a inclus-o pe lista celor mai frumoşi oameni din lume. Cariera în televiziune a propulsat-o însă pe cele mai înalte culmi ale succesului: Banks este creatoarea reality show-ului „America’s Next Top Model“, co-producător al show-ului „True Beauty“ şi gazda talk show-ului de succes „The Tyra Banks Show“.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS