14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGrupa sanguină dictează alimentaţia

Grupa sanguină dictează alimentaţia

Grupa sanguină este importantă nu doar în caz de urgenţă medicală, ci şi atunci când vine vorba de a adopta un regim alimentar care să garanteze o viaţă sănătoasă şi menţinerea greutăţii în limitele normale

Programul de alimentaţie cunoscut sub denumirea „dieta în funcţie de grupa sanguină“ ne învaţă ce alimente să mâncăm pentru a avea o viaţă sănătoasă, criteriul de selecţie fiind grupa de sânge a fiecărei persoane. Aşa cum probabil ştiţi, în funcţie de componenţa sângelui, au fost identificate patru grupe sanguine – respectiv A, B, AB şi O -, care se diferenţiază una de cealaltă prin anumite elemente de ordin biochimic.
Pornind de la aceste diferenţe, medicul american Peter D’Adamo a avut ideea de a inventa planul de alimentaţie în funcţie de grupa sanguină, care se bazează pe ipoteza că nu există o dietă „universală“ care să dea rezultate în cazul tuturor oamenilor.
D’Adamo este autorul cărţii intitulate „Mănâncă potrivit grupei tale sanguine“, în care prezintă foarte detaliat atât caracteristicile fiecărei grupe de sânge, cât şi alimentele recomandate pentru ca „reprezentanţii“ lor să aibă o sănătate perfectă, să îşi menţină silueta şi să prevină apariţia anumitor boli.
Site-ul dietpromises.com a realizat o selecţie a celor mai importante sugestii făcute de Peter D’Adamo pentru cei care doresc să adopte acest plan alimentar.

Grupa O

Medicul american susţine că O este prima grupă de sânge a omenirii, respectiv a vânătorului sau a carnivorului. Prin urmare, persoanele cu această grupă sanguină ar trebui să aibă aceeaşi alimentaţie precum cea a strămoşilor noştri, deci o dietă bazată pe proteine. Alimentele recomandate sunt carnea de orice fel, peştele, legumele şi fructele proaspete. În schimb, produsele pe bază de cereale, legumele din familia fasolei, varza, conopida şi varza de Bruxelles se află pe lista alimentelor interzise. Persoanelor care doresc să slăbească eficient cu ajutorul acestei diete li se recomandă să mănânce diverse tipuri de fructe de mare, carne roşie, ficat, spanac şi broccoli.

Grupa A

Potrivit lui D’Adamo, grupa sanguină A este cea a cultivatorului sau a ierbivorului. În ordine cronologică, aceasta este următoarea grupă de sânge, care a apărut în perioada anilor 25.000 – 15.000 î. Hr, atunci când, odată cu dezvoltarea agriculturii, au început să apară aşezările omeneşti. Persoanele cu grupa de sânge A primesc recomandarea de a consuma leguminoase, fructe de mare, brânză vegetală tofu, cereale, legume şi fructe. Pe lista alimentelor nerecomandate se regăsesc lactatele, carnea, fasolea roşie, fasolea verde şi produsele pe bază de grâu, în timp ce alimentele cu potenţial de promovare a slăbirii sunt legumele proaspete, ananasul, uleiul vegetal şi produsele pe bază de soia.

Grupa B

Grupa sanguină B este, după spusele lui Peter D’Adamo, cea a „nomazilor“, numiţi uneori şi omnivori. Despre aceştia se spune că aveau un sistem imunitar şi un sistem digestiv foarte puternice, prin urmare, alimentaţia urmaşilor lor trebuie să fie una echilibrată. Persoanele cu grupa de sânge B ar trebui să consume multă carne, produse lactate, leguminoase, cereale, fructe şi legume. Nu sunt recomandate alunele, porumbul, seminţele de susan, lintea şi grâul. Printre alimentele care ajută la procesul de pierdere în greutate se numără ouăle, verdeţurile, ficatul şi ceaiul.

Grupa AB

Comunitatea ştiinţifică este de părere că grupa de sânge AB este cea mai evoluată. Din punct de vedere al cerinţelor alimentare, persoanele care au această grupă sanguină trebuie să adopte o dietă care împrumută caracteristici de la regimurile alimentare pentru grupele A şi B. Prin urmare, trebuie să consume carne, fructe de mare, produse lactate, leguminoase, cereale, tofu, fructe şi legume. Carnea roşie, fasolea roşie, fasolea verde şi porumbul sunt alimente nerecomandate, iar printre cele care promovează slăbirea se numără fructele de mare, lactatele, verdeţurile, brânza tofu şi ananasul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS