5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn altfel de demachiant

Un altfel de demachiant

Uleiul de măsline nu este doar un ingredient care nu trebuie să vă lipsească din bucătărie, ci şi un foarte eficient demachiant

Poate părea o idee bizară să încercaţi să vă curăţaţi faţa cu ulei de măsline, însă acest lichid cu proprietăţi extraordinare se dovedeşte a fi un produs cosmetic ideal pentru curăţarea eficace a tenului. În această perioadă, în care accentul este pus din ce în ce mai mult pe folosirea produselor eco şi bio în toate aspectele vieţii, specialiştii din domeniul îngrijirii faciale şi corporale promovează intens caracteristicile benefice ale uleiului de măsline, un ingredient natural şi nu foarte costisitor. Experţii susţin că uleiul de măsline funcţionează ca demachiant şi prezintă bilele albe, dar şi pe cele negre, acordate acestei metode de curăţare a tenului.

De ce funcţionează?

Potrivit legilor chimiei, orice substanţă poate dizolva o altă substanţă care are o structură chimică asemănătoare. Având în vedere faptul că produsele cosmetice folosite pentru machiaj (fond de ten, corector, ruj de buze, fard de ochi, fard de obraz etc.) conţin în mare parte uleiuri şi ceară, specialiştii spun că uleiul de măsline poate dizolva şi îndepărta acest tip de produse. Chimiştii care lucrează pentru marile companii producătoare de cosmetice folosesc şi ei acest principiu atunci când creează loţiuni demachiante pe bază de ulei. De aceea, demachiantul lichid este compus, de obicei, numai din uleiuri, în timp ce cremele sunt obţinute din uleiuri combinate cu apă, emulgatori şi agenţi de îngroşare.
Produsele obişnuite de curăţare a tenului nu sunt însă mereu eficiente atunci când vine vorba de îndepărtarea machiajului, întrucât formula lor, bazată pe apă, este delicată, obiectivul lor fiind acela de a elimina impurităţile adunate pe suprafaţa epidermei. Cu alte cuvinte, cu cât loţiunea de curăţare pe care o folosiţi are o formulă mai delicată, cu atât mai puţin poate îndepărta uleiurile şi ceara care compun cosmeticele. Pe de altă parte, nu este indicată nici utilizarea unor produse mai dure, pentru că tenul ar avea de suferit, pierzându-şi uleiurile naturale de care are nevoie şi deshidratându-se excesiv.

Argumente în favoarea uleiului de măsline

În faţa acestor probleme cu care se confruntă femeile, experţii în îngrijirea tenului pledează pentru utilizarea uleiului de măsline, prezentând principalul atu al acestui ingredient: faptul că este un produs natural. Un alt avantaj este reprezentat de capacitatea uleiului de măsline de a dizolva uleiurile folosite în farduri, dar nici faptul că este un produs noncomedogenic – adică nu încarcă şi nu îmbâcseşte porii – nu este de neglijat. În plus, spre deosebire de produsele de demachiere pe care le cumpăraţi de la farmacii sau din magazinele specializate, uleiul de măsline nu este deloc costisitor şi, graţie texturii şi compoziţiei sale, este un foarte bun agent de hidratare pentru ten.

Bile negre

Un dezavantaj al utilizării uleiului de măsline pentru demachiere este faptul că pielea va rămâne unsuroasă după această operaţiune. Dacă acest fapt vă deranjează, va fi probabil nevoie să vă spălaţi faţa cu apă şi un produs „tradiţional“, imediat după ce aţi eliminat machiajul. Un alt neajuns este acela că uleiul de măsline nu este recomandat persoanelor care au tenul gras, cu toate că este noncomedogenic. În cazul acestor persoane, este posibil ca folosirea repetată a uleiului de măsline pe post de demachiant să îmbâcsească şi mai mult porii şi chiar să provoace erupţii sau alergii. În această situaţie, este recomandat să cereţi sfatul unui cosmetician sau al unui dermatolog pentru a vedea în ce măsură această metodă este potrivită pentru dumneavoastră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS